Categories: Поради

10 березня — Прощена Неділя. Як правильно просити вибачення

А традиційна відповідь «Бог простить» означає, що всі роблять помилки, тому не варто засуджувати один одного, приміряючи на себе роль Бога

18 лютого Прощена неділя. За традицією, цей день є останнім перед початком найтривалішого пісного періоду, який називають Великим постом, передає Ukr.Media.

Більше 40 днів віруючим людям треба дотримуватися суворих обмежень у їжі та способі життя, згадуючи про земний подвиг Ісуса Христа. Священики нагадують, що головне завдання посту аж ніяк не в тому, щоб перестати їсти м’ясо. Треба очистити за цей період свою дyшу і тiло, що дуже важливо для кожного з нас.

Весь останній тиждень, що передує Великому посту, присвячений підготовці тiла і дyші до непростих випробувань. Останній день Масляного тижня – Прощена неділя – має велике значення для правильного початку посту, тому не варто нехтувати цими віковими традиціями.

Просити прощення, а також прощати і відпускати від себе образи – вкрай важливі вміння, які дозволять легше пережити будь-які труднощі, пов’язані з початком Великого посту.

У Прощену неділю люди намагалися вибачитися перед усіма своїми близькими і друзями та самим у відповідь знайти сили для прощення. На думку психологів, невирішені конфлікти в родині й відносинах рyйнують дyшевну гармонію, відновити яку настільки непросто.



Дуже важливо розуміти, що в момент, коли людина щиро просить пробачення, не варто починати її засуджувати. Вона визнає, що стала винуватцем неприємностей і, що дуже важливо, кається в цьому. Багатьом з нас складно попросити вибачення і зробити перший крок назустріч, тому треба цінувати силу людини, яка на це наважилася.

А традиційна відповідь «Бог простить» означає, що всі роблять помилки, тому не варто засуджувати один одного, приміряючи на себе роль Бога. Ми, люди, грішні й не нам вирішувати, хто вартий вибачення, а хто ні. В цьому і полягає суть християнського прощення.

Recent Posts

Рослини, які люблять молоко. Поливайте їх ним, щоб гарно росли та давали врожай

Отримати щедрий врожай можна без використання спеціальних добрив. Наприклад, підійде молоко. Полив молоком добре підходить…

21 час ago

Чому потрібно регулярно перезавантажувати телефон, та яку користь це приносить

На роботу смартфона впливає багато чинників. Наприклад, час від часу потрібно проводити перезавантаження пристрою. Якщо…

21 час ago

Чим підживити озимий часник у травні-червні, щоб головки були великі та міцні

Щоб отримати гарний врожай часнику, потрібно знати, яке підживлення внести в травні. В цей час…

22 часа ago

Рецепт смачного домашнього сальтисону. Справиться кожна господиня

Сальтисон – це дуже смачна закуска, що підійде до будь-якого столу. Готується легко та виходить…

1 день ago

Як видалити жовті плями з ванни за допомогою цього простого засобу. Господиням на замітку

Через вапняний наліт змінюється колір навколо ванни. Жовті плями створюють відчуття забрудненості. Не всім вдається…

2 дня ago

Для чого заморожувати огірки, та як правильно це робити

Після заморожування огірки вже не такі хрусткі, але ними можна прикрашати страви. В огірках міститься…

2 дня ago