Categories: Молитви

11 червня — Ікони Божої Матері «Споручниця грішних». У цей день моляться до неї і просять про допомогу.

Ікона Божої Матері “Споручниця грішних” – один із відомих чудотворних образів. Православні християни вшановують її пам’ять 20 березня та 11 червня. Назва ікони пішла від напису на ній: “Я Споручниця грішних перед Сином Моїм…”

Багато людей підтверджують, що у разі якихось негараздів, сімейних неладів і особливо коли «болить душа», ті, хто приходять приклонитися до ікони «Споручниця грішних», після молитви перед нею одержують допомогу в своїй потребі та душевне полегшення.

Вперше про ікону заговорили у 1843 році. Образ Божої Матері зберігався у Миколаївському Одринському чоловічому монастирі в Орловській губернії в старій каплиці біля воріт. Ікона була настільки стародавньою, що не викликала у парафіян ні цікавості, ні належної шани. Але якось багатьом місцевим жителям у сновидіннях було Боже Одкровення, що “Споручниця грішних” наділена чудотворною силою, і до неї потекли люди з молитвами про свої проблеми та хвороби. Ікону урочисто перенесли до храму, і вже через деякий час стало відомо про чудодійні зцілення тяжкохворих. А коли в тих краях сталася епідемія холери, багатьох вражених смертельною хворобою віруючих молитви до ікони повернули до життя.

У 1848 році Димитрій Бонческул з Москви зробив список “Споручниці грішних”. Ікона з зображенням Богоматері, що тримає на лівій руці Немовля, руки якого розташовані на правій руці Богородиці, була встановлена в його будинку. Цей список прославився витіканням цілющого мира і був згодом перенесений в храм святителя Миколая, розташований в Хамовниках.

В Україні більш відома Корецька ікона Божої Матері з такою ж назвою. Цей образ з прадавніх часів був власністю корецьких князів, які називали його “Благодатна”. У 1622 році останній з князів, Самуїл, був полонений турками, а його брат Іоанн в силу обставин став католиком. Брат князя, бажаючи зберегти родинну святиню, звернувся за допомогою до ігуменії Серафіми, що була його сестрою. Ікону було урочисто перенесено до Свято-Вознесенського Корецького жіночого православного монастиря. Там вона знаходиться і сьогодні, не полишаючи в біді жодного, хто звертається до Богородиці зі щирою молитвою.



У 2002 році ікону “Споручниця грішних” невідомі злодії намагалися викрасти з Корецького монастиря. Але їх поживою стала тільки дорогоцінна риза, чудотворна ікона навіть не зрушила з місця. Стараннями монахинь, віруючих та духовенства святий образ було відновлено.

Молитва

До кого піднесу я сльози мої, Владичице, до кого прийду я з горем моїм, як не до Тебе, Царице Небесна? Хто плач мій і стогін мій прийме, і молитви наші завжди вислухає, як не Ти, Всеблага Заступнице, всіх наших радощів Радість? Почуй же й нині піснеспіви та моління, що й за мене, грішного, до Тебе возносяться. Будь мені, Мати, Покровителькою і радощів всім нам Подателькою. Влаштуй життя моє, як бажаєш та знаєш. Віддаю бо себе під Твій покров та турботи, щоб радісно разом зі всіма завжди співати Тобі: радуйся, Благодатна; радуйся, Обрадувана; радуйся, Преблагословенна; радуйся, Препрославлена навіки. Амінь 

Recent Posts

Не забудьте підгодувати виноград весною. Яке саме добриво вносити, для гарного врожаю

Виноград нерідко висаджують поряд з альтанками. Це забезпечує затінок та врожай. Однак, не всі забезпечують…

10 часов ago

Білокрилка буде облітати ваш город стороною. Дієві способи позбутися шкідника

Білокрилка завдає серйозної шкоди культурам на городі. Вони висмоктують сік з рослин, через що вони…

12 часов ago

Фарбуємо Великодні яйця у незвичний візерунок. Просто та швидко

Кожна господиня на пасхальний стіл ставить розфарбовані яйця. Якщо хочеться здивувати гостей космічними яйцями, можна…

1 день ago

Посівний календар на травень 2024. Сприятливі дні для гарного врожаю

В травні городники мають багато роботи. В цей час закінчуються посівні, посадкові роботи та пересадка…

1 день ago

Чому птахи летять ключем: чого саме слід повчитися у них всім людям

Зграї птахів відлітають у вирій організовано та злагоджено. Однак, не кожен знає, чому вони летять…

2 дня ago

Щоб вікна блищали на Великдень, помийте їх цим дієвим засобом. І ніяких розводів

Чистити вікна – це нудна справа, яку часто відкладають на потім. Однак, відмити їх можна…

2 дня ago