Categories: Цікаве

13 лютого – день Святого Микити: традиції, обряди та прикмети

Найбільш сварливий день у році. Як ним скористатися собі на благо?

3 лютого в православ’ї шанують святого Микиту єпископа Новгородського. За народним календарем дата отримала назву Микита-пожежник, оберігач блискавок, інформує Ukr.Media.

Хто такий святий Микита?

Проживав Микита в XI-XII століттях і був родом з Києва. У ранньому віці пішов у затвор Києво-Печерського монастиря. Але під час самітництва піддався спокусі, відмовився вивчати Євангеліє, перестав молитися і вивчив напам’ять весь Старий завіт.

Але ігумен з ченцями постійними молитвами вигнали з Микити біса. Після цього він став вести смиренне чисте житіє, з послухом і стриманістю, а в чеснотах навіть усіх перевершив.

У 1096 році він був призначений єпископом новгородської кафедри. Помер у 1108 році, його нетлінні мощі спочивають у головному храмі Великого Новгорода — Софійському соборі.

Микиті люди моляться, щоб він уберіг їх від попадання блискавок, а житло від пожеж, так як святий вважається захисником від стихії вогню.

Обряди й традиції цього дня

За народним повір’ями, 13 лютого ввечері краще без потреби з дому не виходити, в цей час наводяться сильні вроки і псування.

За народним повір’ями, 13 лютого вважається найбільш сварливий день у році. Сьогодні можна дуже сильно з кимось посваритися, і залишитися ворогами на все життя.

Але такий день можна використати і на благо сім’ї, наприклад, жінкам, чиї чоловіки до інших жінок ходять. Треба провести обряд на їх розлучення, коханці посваряться і більше ніколи не будуть разом.

Однак майте на увазі, проводити ритуали потрібно в тому випадку, якщо почуття дружини по відношенню до чоловіка до цього часу залишаються щирими.

Коли ж подружжя вже довгий час перебуває у розладі, а чоловік по-справжньому полюбив іншу жінку, то відворот може мати негативні наслідки для того, хто його проводить.



Ритуал з шпилькою

Купіть нову шпильку і приколіть в непомітному місці на річ чоловіка, яку він носить найчастіше. При цьому читайте слова відвороту:

«Гостренька булавочка, ти з рабом Божим (ім’я чоловіка) всюди перебувай, а мені в його поверненні пригодись. Від блуду і спокуси його убережи, а мені в поверненні чоловіка допоможи. Щоб вірним мені був завжди, і до інших не ходив ніколи. Нехай від коханки проклятої він втече, і ходити туди більше не внадиться. Нехай спокою і радості ні з ким, крім мене, не відчуває. Міцні мої благання, наче брила кам’яна, і зняти їх ніяк не можна. Амінь».

Ритуал зі свічкою

Купіть свічку і запаліть її опівночі, станьте біля вікна і максимально зосередьтеся на ненависті до суперниці. Тепер читайте слова відвороту:

«Ти, свічка, гори, гори. І мого чоловіка від коханки навік відлучи. Його пристрасть і любов до неї віднеси і загаси. До кінця згори, згори, і навіки вічні їх розлучи».

Свічка повинна догоріти до кінця і весь цей час повторюйте змову. Недогарок загасіть, і приберіть в затишне місце.

Ефект буде максимальним, якщо у вас вийде придбати свічку фіолетового кольору. Дія ритуалу вийде довговічною. Серед всієї магічної атрибутики предмети фіолетового кольору вважаються розлучними.

Народні прикмети

Якщо 13 лютого ворони і галки безперервно розкричалися, значить, чекати снігопаду, а можливо і сніжної бурі.

Поспостерігайте за горобцями, якщо вони навколо курників активно пір’я та пух збирають для утеплення своїх укриттів, значить, насуваються сильні морози.

Recent Posts

Фарбуємо Великодні яйця у незвичний візерунок. Просто та швидко

Кожна господиня на пасхальний стіл ставить розфарбовані яйця. Якщо хочеться здивувати гостей космічними яйцями, можна…

19 часов ago

Посівний календар на травень 2024. Сприятливі дні для гарного врожаю

В травні городники мають багато роботи. В цей час закінчуються посівні, посадкові роботи та пересадка…

19 часов ago

Чому птахи летять ключем: чого саме слід повчитися у них всім людям

Зграї птахів відлітають у вирій організовано та злагоджено. Однак, не кожен знає, чому вони летять…

2 дня ago

Щоб вікна блищали на Великдень, помийте їх цим дієвим засобом. І ніяких розводів

Чистити вікна – це нудна справа, яку часто відкладають на потім. Однак, відмити їх можна…

2 дня ago

Чи можна садити томати після томатів. Помилки, які допускають більшість городників

Помідори не можна висаджувати на одній й тій самій ділянці протягом декількох років поспіль. Навіть,…

3 дня ago

Як правильно посіяти моркву, щоб не треба було робити прорідження. Новий спосіб

Навесні висаджують моркву. Щоб отримати великі та смачні коренеплоди, потрібно знати правила посадки цього овочу.…

3 дня ago