Categories: Поради

15 лютого – Стрітення Господнє: Що обов’язково потрібно зробити в цей день

У лютому 2019 року весь православний світ відзначить Стрітення Господнє. Це важливе для кожної віруючої людини свято і ось чому.

За переказами саме в цей день, на сороковий день після народження немовля Ісус був принесений в Храм Божий. Там в храмі його, як сина Божого дізналися старець Симеон і благочестива пророчиця Анна.

Сенс цього свята зараз – це зустріч ( «стрітення») всіх людей в особі старця Симеона з Господом. За легендою старець Симеон прожив багато років і передбачив, що він піде в інший світ, коли зустріне Господа Спасителя.

Коли старець Симеон побачив немовляти Ісуса – він дізнався, що це Господь наш Спаситель. Це дійсно важливий день для всіх. Як старець Симеон дочекався Ісуса, так і кожна людина може зустріти Господа. Особливо в такий значущий день.

Існує давнє повір’я, що на Стрітення Господнє кожен з нас може зустріти Господа Ісуса в людській подобі на Землі.

Що ж рекомендується зробити в цей день?

По-перше, не варто уникати відвідування храму Божого. В цей день в храмах служать особливі служби.

У храмі потрібно помолитися Господу Ісусу про своє, заповітне. І якщо молитва ваша від чистого серця, то Господь обов’язково почує її.



По-друге, з храму потрібно принести освячені Стрітенські свічки і Стрітенська святу воду. Ці свічки особливі. Їх запалюють у важкі моменти життя для захисту від невдач, неприємностей і скорботи.

Стрітенську святу воду п’ють для того, щоб відвести від себе і від своїх близьких весь негатив.

По-третє, важливо пам’ятати, що в цей день заборонено. Заборонено лаятися і ображати інших людей, важко працювати. Це веселий день, день свята. Тому сумні думки краще відкласти.

За старовинною традицією в цей день не рекомендують відправлятися в далеку дорогу.

Джерело

Recent Posts

Священники розповіли, що робити зі шкаралупою освячених на Великдень яєць

Як правильно утилізувати речі з православною символікою. 5 травня православні християни святкують Великдень. Багато хто…

16 часов ago

Чому потрібно засипати в пральну машинку лимонну кислоту, та яку користь це приносить. Поради сантехніка

Лимонна кислота допомагає вирішити серйозні проблеми, що можуть виникнути в пральній машині. Видаляти накип потрібно…

18 часов ago

Як відлякати вуличних котів від свого дому. 9 дієвих способів

Деякі способи допоможуть відлякати вуличних котів без шкоди для їх здоров'я та життя. Коти не…

18 часов ago

Терміни та правила посадки кабачків. Не будете знати куди подіти врожай

Кабачки невибагливі в догляді, але їх вирощування має певні нюанси. По-перше, їх слід своєчасно посіяти.…

2 дня ago

Три дієві способи відмити пожовтілий підвіконник. І не треба ніякої хімії

Пластикові підвіконня мити нескладно та вони довго залишаються чистими. Однак, з часом підвіконня жовтіють від…

2 дня ago

Головні правила застосування нітроамофоски в саду та на городі. Врожай буде кращим ніж у сусіда

Щоб плодові дерева давали гарний врожай, а квіти пишно цвіли, потрібно підживлювати культури нітроамофоскою. Добриво…

2 дня ago