Categories: Поради

30 квітня – День Зосими Соловецького. На що сьогодні варто звернути увагу.

Сьогодні відкриті «ворота» в потойбічний світ – які знаки ви можете отримати?

30 квітня у православному світі вшановують преподобного Зосиму ігумена Соловецького. У народному календарі дата отримала назву день Зосими Соловецького, Зосима-пасічник, інформує Ukr.Media.

Хто такий святий Зосима?

Проживав Зосима в XV-XVI століттях, святий Російської церкви, родом був з Нижньогородських земель. Він є засновником монастиря на Соловецькому острові. У народі вважається покровителем бджільництва.

Обряди й традиції цього дня

З 30 квітня бджолярі вивозять вулики на пасіки. З ранку прийнято звертатися до Зосими з проханнями, щоб святий дав цього року багато меду.

Сьогодні треба сіяти буряк і моркву. За традицією для щедрого врожаю коренеплодів перед посадкою насіння, його замочують у джерельній воді, в якій лежить мідний грошик. Але цю процедуру ніхто не повинен побачити (ні сусіди, ні близькі), інакше овочі не родитимуть.

За народними повір’ями ввечері в день Зосими не можна пекти хліб. А якщо у вас в будинку сьогодні мурахи з’явилися, то це на щастя.

Сьогодні можна отримати знаки з потойбічного світу, будьте уважні і обережні

Увечері 30 квітня починається одна з найбільш містичних ночей у році. Вона отримала назву Вальпургієва. Вважається, що цієї ночі відкриваються ворота потойбічного світу, можна встановити контакт з його мешканцями і дізнатися своє майбутнє.

Знаки під час сну

Хочете дізнатися, чи є у вас вороги? Існує дуже простий метод. Рівно опівночі налийте в склянку воду і поставте на підвіконня таким чином, щоб на неї потрапляло місячне світло. Нехай постоїть до 3-х годин, після чого випийте воду і лягайте спати.

Уві сні з’являться недоброзичливці, які в житті вам заздрять, розпускають плітки, будують підступи. У реальності ці люди можуть чудово маскуватися під хороших.

Тому не дивуйтеся, якщо наснилися ті, кого ви вважали друзями. Відмінний знак, якщо не снився сон, значить, в реальному житті ворогів у вас немає.

Знаки від померлих родичів

30 квітня попереджувальні знаки можуть надсилати нам з потойбічного світу покійні родичі. Проявлятися вони можуть по-різному.

Наприклад, напередодні вам запропонували нове місце роботи. Ви ніяк не можете прийняти рішення — переходити в іншу фірму або залишатися на колишньому місці. Зважили всі «за» і «проти», але маєте сумніви.

Якщо у вас є померлі близькі (мама, тато, брат, сестра), зверніться сьогодні в небо з питанням: «Матуся, підкажи, як мені бути?».

Протягом дня уважно спостерігайте за навколишнім світом. Рішення з питання про роботу варто приймати позитивне, якщо протягом дня вам попався на очі знак від мами — на автомобілі, рекламному проспекті або електронному табло ви побачили комбінацію цифр її дня і місяця народження.

Якщо ніякої підказки за весь день не надійшло, то й не треба сіпатися, працюйте на старому перевіреному місці.

У звичайні дні подібні знаки долі у вигляді цифрових комбінацій посилають нам Вищі сили. Це також можуть бути числа вашого дня і місяця народження, рік народження, чотиризначний повтор улюбленої цифри (наприклад, 4444).



Захист від нечистої сили

Не пропустіть вечір 30 квітня — це дуже гарний час, щоб на найближчий рік захиститися від нечисті.

1. Нарвіть трави і розкидайте перед входом в будинок, зверху ще посипте піском і перемішайте все разом. Відьми, які сьогоднішньої вночі після шабашу будуть намагатися проникнути в людські оселі, перед таким запором зупиняться і протягом року сюди не повернуться.

2. Вранці все зметіть і викиньте на вулицю. Такий обряд допомагає захистити будинок не тільки від чаклунів, але і небажаних гостей.

Народні прикмети 30 квітня

Якщо 30 квітня по небу купчасті хмари пішли, наче на лахміття розірвані, значить погода найближчими днями буде погана і вітряна.

Якщо на день Зосими зацвіла горобина — осінь в цьому році очікується тепла і довга.

Recent Posts

Сильні заморозки ідуть в Україну: синоптики розповіли, де буде найхолодніше

В Україні три ночі поспіль, 8 , 9 та 10 травня очікуються заморозки. Про це повідомила синоптикиня…

9 часов ago

Чому не можна постійно заряджати пристрій до 100%. Головні правила зарядки телефона

Акумулятори смартфонів виходять з ладу через 2-5 років. Не потрібно постійно заряджати пристрій до 100%.…

17 часов ago

Щоб зібрати гарний врожай смородини в цьому році, полийте її цим розчином

Смородина не вибаглива в догляді. Однак, варто знати, яке підживлення внести, щоб зібрати великий та…

17 часов ago

Як позбутися від попелиці на городі. Дієвий спосіб захистити рослини від цього шкідника

Попелиця може завдати серйозної шкоди ділянці з рослинами. Вона харчується навіть молодими саджанцями. Також, попелиця…

2 дня ago

Чому кущ троянд може перетворитися на шипшину, та як цього не допустити

Іноді троянда може перетворитися на шипшину - це може статися з різних причин. Однак, проблему…

2 дня ago

Вилки та ложки сяятимуть чистотою. Замочіть їх на пів години в цьому розчині

Багато хто має столові прибори з нержавіючої сталі. Іноді їх потрібно ретельно чистити, щоб вони…

3 дня ago