Categories: Цікаве

Детальний посівний календар на травень 2022 року: коли і які культури садити

Цей календар на місяць допоможе визначити вдалі дні для сільськогосподарських робіт на землі.

Зазвичай в травні стоїть «гаряча» пора для звичайних селян та дачників. Тому, можна висаджувати огірки, перець, капусту, моркву, квасолю, гарбузи та зелень. Присадибні клумби засаджують нарцисами, жоржинами й гладіолусами. За цим Місячним календарем можна з’ясувати родючі дні та ті, в які не можна нічого садити чи сіяти.

Посівний календар на травень 2022 року.

1-2.05.22 – висаджують у відкритий ґрунт баклажани, перці, помідори, горох, зелень, часник та пізню картоплю. Сприятливі дні, щоб посадити в садку молоденькі яблуні, груші, обліпиху, шипшину та волоський горіх.

3-4.05.22 – можна сіяти на грядках дині, кавуни, горох та квасолю. Проводити захисні заходи по боротьбі з хворобами та шкідниками, висаджувати саджанці винограду й проводити обрізку полуничних вусів. Не дозволяється пересаджувати садові культури.

5-7.05.22 – вважаються плодородними та родючими днями. Дозволено садити та пересаджувати овочі, дерева й квіти. Замочувати, пророщувати насіння, вносити мінеральне та органічне добриво в землю, обрізати й прищипувати дерева. В ці дні не рекомендують обприскувати отрутохімікатами городні культури.



8-9.05.22 — не рекомендують посів та посадку багатьох городніх культур, а також не можна поливати й пророщувати насіння. Дозволяється проводити рихлення ґрунту, боротьбу зі шкідливими комахами та хворобами, санітарне обрізання дерев й кущів.

10-11.05.22  — сіють огірки, гіркий перець, обприскують рослини від хвороб, розпушують та прополюють ґрунт. Садять однорічні квіти та трояндові кущі, висаджують малину й смородину.

12-14.05.22 – садять капусту, огірки й бобові культури. Проріджують перші сходи та борються з першими бур’янами, висаджують бульбоцибулини з багаторічними квітами, декоративними чагарниками й живоплітом. Садять плодові дерева та ягідні кущі.

15-17.05.22 – місяць у повні. Ніяких робіт на ділянці проводити не можна.

18-20.05.22 – висаджують помідори, буряк, селеру, редис та пізню картоплю. Проводять органічне підживлення, рясний полив й замочують насіння. Садять суницю, багаторічні квіти та чагарники. Не рекомендують проводити обрізку плодових дерев та білити їх стовбури.



21-22.05.22 – не сприятливі дні. Дозволяється обрізка дерев та скошення трави, боротьба зі шкідниками й бур’янами.

23-24.05.22 – посів насінням гарбузи, кабачки, баштан та бобові культури. А також, дозволяється садити розсаду перців, помідорів, селери та салату. Помірний полив рослин. Садять на клумбах будь-які квіти, а ще смородину, малину, ожину й плодові дерева. Якщо стоїть тепла погода, висаджують саджанці персику.

25-26.05.22 — не рекомендують сіяти та пересаджувати рослини, а також їх обрізати, підживлювати, пасинкувати й поливати. Дозволено полоти сходи, знищувати бур’яни, удобрювати ґрунт та скошувати газони.

27-28 травня – висаджують пізню картоплю, часник, гарбузи, баклажани та кабачки. Сіють зелень, шпинат, горох, квасолю та салат. Проводять посадку багаторічників, цибулинних квітів та декоративні чагарники.

29-31.05.22 — молодик.

Recent Posts

Слимаки самі лізуть на цей запах. Швидкий та дієвий спосіб позбутися шкідника

Дачники, обов'язково, приймають заходів проти шкідників, бо вони завдають сильної шкоди культурам. Найпростіший варіант -…

13 часов ago

Для чого у яблуню вбивати старий цвях, та як правильно це робити

Садівники нерідко вирощують яблуні на своїх ділянках. Однак, цей процес вимагає терпіння, щоб отримати соковиті…

13 часов ago

Чому у полуниці чорніє цвіт, та що робити, щоб не залишитись без врожаю

Іноді на полуниці можуть чорніти квіти. Не кожен городник знає, чому це відбувається. Почорніння та…

15 часов ago

Якої погоди слід очікувати на Великдень. Цього усі так довго чекали

Після Великодня відчутно похолодає На більшій частині території України у першій половині тижня погоду визначатиме…

1 день ago

Соковита та смачна шинка на свята. Рецепт приготування, простий та швидкий

Будь-яка господиня хоче здивувати гостей різними стравами на столі. Тому, пропонуємо приготувати апетитну шинку з…

2 дня ago

Консервація редиски: три рецепти смачної заготовки на зиму

Навесні на полицях магазинів з'являється редиска. Це овоч, який першим з'являється після зими. Однак, в…

2 дня ago