Categories: Рецепти

Дуже смачні пісні котлетки. Смакота без м’яса! Багато людей готують їх в піст

З цим неймовірним рецептом пісних котлеток ви не встигнете скучити за м’ясом. Завжди готую їх в піст, їх просто змітають зі стола, ще й добавки просять.

Ось ці неймовірні рецепти. Джерело

1. Котлети з капусти

Головку білокачанної капусти вагою близько 1,5 кілограма очистити, вирізати качан і дрібно порізати (можна використовувати спеціальну тертку). В цілому вам знадобиться кілограм подрібненої капусти. Налити в каструлю води, додати оливкової олії – кілька ложок, скласти капусту і тушкувати близько 20 хвилин.

Половину склянки манки акуратно всипати в каструлю, безперервно помішуючи капусту. Протушкувати хвилин десять. Зняти каструлю з вогню, додати сіль, кріп, кмин, суміш перців і залишити охолонути. З маси сформувати круглі котлетки, обсмажити в олії – з одного і з другого боку, попередньо обваляти в сухарях.

Можна приготувати соус до цієї страви: в томатний сік додати подрібнений часник і нарізану петрушку.

2. Котлети з моркви

Кілограм моркви очистити, вимити, нарізати тонкими скибочками. Залити моркву водою і тушкувати до м’якості. Після цього збити блендером до однорідності, акуратно всипати половину склянки борошна, швидко розмішуючи, щоб не вийшло грудок.

Варити ще хвилин десять – посолити, додати перцю, паприку і інших приправ за смаком. Одну цибулину дрібно порізати, обсмажити в олії, після чого додати до морквяної масі і залишити охолоджуватися. Сформувати круглі котлетки, обваляти в сухарях, після чого обсмажити.

До котлет можна приготувати наступний соус: мед змішати з гірчицею в пропорції 3: 1, додати товчені волоські горіхи.

3. Котлети гречані з грибами

Відварити без солі склянку гречаної крупи, остудити. Обсмажити 300 грамів печериць, разом з подрібненою цибулиною і однією натертою морквою. 100 грамів хліба (краще житнього) залити водою. У блендері змішати гречку, гриби з овочами, хліб, сіль, часник, петрушку, перець, будь-які приправи, які ви використовуєте для м’ясного фаршу. Сформувати з отриманої маси котлетки, обваляти в сухарях, потім обсмажити.

Подавати з пісним соусом: пшеничне борошно (грам 50), розвести водою, після чого обсмажити на сковорідці, додати сіль, трохи соку лимона і мускатний горіх.

4. Котлети з квасолі

Квасолю відварити. Одну картоплину і одну моркву відварити, охолодити, почистити. Одну цибулину нарізати, обсмажити. Змішати всі інгредієнти, перекрутити на м’ясорубці, посолити і поперчити. Додати подрібнений часник. Сформувати котлети, обсмажити, обвалявши попередньо в сухарях.

До цієї страви можна подати такий соус: томат протушкувати з прованськими травами.



5. Котлети з гарбуза

Натерти кілограм гарбуза. Дві цибулини і картоплину дрібно нарізати. Змішати овочі, обсмажити на олії, потім налити трохи води і залишити тушкуватися на повільному вогні близько 20 хвилин. Всипати половину склянки манки, добре розмішати і протушкувати ще хвилин десять. Овочеву масу охолодити, додати спеції і трави за смаком, сформувати котлети і обсмажити, обвалявши в сухарях.

До цих котлет добре подати такий соус: оливкову олію прогріти разом з подрібненим часником, поки останній не розчиниться.

Recent Posts

Чим очистити ручки плити від липкого жиру. Простий засіб, який легко впорається з цим

Ручки ну плиті швидко забруднюються. Не вся хімія здатна впоратись з ситуацією. Однак, це можна…

16 часов ago

Сприятливі дні у травні для посадки помідорів. Швидко ростуть та дають гарний врожай

Всі садівники знають, що фази Місяця мають безпосередній вплив на якість та кількість врожаю. Для…

16 часов ago

Не «Пасха» і не «куліч»: як правильно говорити українською. Беріть на замітку

Вже скоро буде свято Великодня. Оскільки українці відмовилися від використання мови країни-агресора, слід знати, як…

18 часов ago

Слимаки самі лізуть на цей запах. Швидкий та дієвий спосіб позбутися шкідника

Дачники, обов'язково, приймають заходів проти шкідників, бо вони завдають сильної шкоди культурам. Найпростіший варіант -…

2 дня ago

Для чого у яблуню вбивати старий цвях, та як правильно це робити

Садівники нерідко вирощують яблуні на своїх ділянках. Однак, цей процес вимагає терпіння, щоб отримати соковиті…

2 дня ago

Чому у полуниці чорніє цвіт, та що робити, щоб не залишитись без врожаю

Іноді на полуниці можуть чорніти квіти. Не кожен городник знає, чому це відбувається. Почорніння та…

2 дня ago