Categories: Рецепти

Хрустке тісто для чебуреків на воді. Вчора робила, вийшло ідеально!

Хрустке тісто для чебуреків — його повинна вміти замішувати кожна поважаюча себе господиня. Ми розкриємо вам рецепти смачного, і міцного еластичного тіста, інформує Ukr.Media.

Чебуреки в нашій країні люблять усі без винятку, але, на жаль, не завжди залишаєшся задоволеним смаком і якістю цієї страви, приготовленої в кафе та чебуречних.

Тим не менш, так хочеться, щоб у цьому коржику з м’ясом все було ідеально — і соковита, ароматна начинка, і смачне, хрустке тісто для чебуреків.

У цій статті ми представляємо вам добірку найкращих з перевірених нами рецептів смачного тіста для чебуреків.

Тісто на чебуреки на воді

Тісто для чебуреків смачне, хрустке готується дуже просто і не вимагає якихось особливих інгредієнтів. Навіть замішане на воді, воно забезпечить те, що ваші чебуреки і холодними будуть мати смачну, хрустку скоринку.

Інгредієнти :

250 мл води,

300 гр борошна,

1 ст. ложка рослинної олії,

1 чайна ложка солі.

Робимо тісто:

• Хрустке тісто для чебуреків готується в глибокій ємності, в яку першим ділом наливаємо воду, а потім всипаємо борошно з сіллю, а також вливаємо олію.

• Перемішуємо тісто на чебуреки для утворення в’язкої маси. Тепер його потрібно як слід пром’яти, щоб тісто стало міцним і еластичним. Це найпростіше зробити на столі.

• Робочу поверхню обов’язково посипте борошном, викладіть на нього тісто і почніть його вимішувати руками. Тісто на чебуреки потрібно м’яти ретельно, поступово підсипаючи в нього борошно.

• Як тільки наше хрустке тісто для чебуреків перестане прилипати до рук, стане пружним і еластичним, його потрібно загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник. Через півгодини вже можна готувати чебуреки.



Хрустке тісто для чебуреків на окропі

Тісто для чебуреків смачне, хрустке, яке можна розкачати дуже тонко і бути впевненими в тому, що воно не порветься під час смаження, зазвичай робиться на окропі і з використанням яєць.

Рецепт хрусткого тіста для чебуреків на окропі дуже простий: треба взяти 300 мл води, 600 гр борошна, одне яйце, трохи більше ст. ложок рослинної олії, 1 ст. ложку горілки, половинку чайної ложки солі.

Заварне тісто з горілкою для чебуреків хрустке замішується наступним чином:

Беремо досить містку каструлю, всипаємо в неї сіль і вливаємо олію за рецептом. Заливаємо воду і доводимо цю суміш до кипіння, вимикаємо вогонь.

У киплячу воду поступово всипаємо дві третини борошна, постійно помішуючи масу дерев’яною шумівкою. Далі залишається чекати, коли хрустке тісто на чебуреки охолоне.

Тільки в охолоджену до трохи вище кімнатної температури масу потрібно додати горілку і яйце. Гарненько вимісити і дати тісту просочитися горілкою, переходимо до наступного етапу. Тісто на чебуреки з горілкою потрібно як слід пом’яти на столі руками, поступово всипаючи в нього решту борошна.

Далі тісто загортається в харчову плівку і відправляється в холодильник на 30 хвилин. А краще — на всю ніч!

За цим рецептом виходить дуже еластичне, смачне і хрустке тісто на чебуреки з бульбашками. Спробуйте і вам обов’язково сподобається!

Recent Posts

Слимаки самі лізуть на цей запах. Швидкий та дієвий спосіб позбутися шкідника

Дачники, обов'язково, приймають заходів проти шкідників, бо вони завдають сильної шкоди культурам. Найпростіший варіант -…

18 часов ago

Для чого у яблуню вбивати старий цвях, та як правильно це робити

Садівники нерідко вирощують яблуні на своїх ділянках. Однак, цей процес вимагає терпіння, щоб отримати соковиті…

18 часов ago

Чому у полуниці чорніє цвіт, та що робити, щоб не залишитись без врожаю

Іноді на полуниці можуть чорніти квіти. Не кожен городник знає, чому це відбувається. Почорніння та…

20 часов ago

Якої погоди слід очікувати на Великдень. Цього усі так довго чекали

Після Великодня відчутно похолодає На більшій частині території України у першій половині тижня погоду визначатиме…

2 дня ago

Соковита та смачна шинка на свята. Рецепт приготування, простий та швидкий

Будь-яка господиня хоче здивувати гостей різними стравами на столі. Тому, пропонуємо приготувати апетитну шинку з…

2 дня ago

Консервація редиски: три рецепти смачної заготовки на зиму

Навесні на полицях магазинів з'являється редиска. Це овоч, який першим з'являється після зими. Однак, в…

2 дня ago