Categories: Секрети

Молоко буде стояти тижнями і не буде киснути. Ось що потрібно додати

Молоко може зберігатися свіжим від 3 до 5 днів, після чого скисає. Однак, іноді молоко може скиснути вже на наступний день після покупки. Це відбувається через появу молочнокислих бактерій, які можуть потрапити в пляшку через повітря. В теплому приміщенні вони починають швидко розмножуватися, а в холодному – цей процес уповільнюється. Ці бактерії корисні для шлунку, хоч через них псуються смакові властивості молока. Щоб прибрати бактерії й молоко довше зберігалося, виробники пастеризують та ультрапастеризують молоко. Це обробка продукту при високих температурах. Завдяки цьому, мікроорганізми в молоці гинуть та воно може довше зберігатися – протягом тижнів або навіть місяців. Однак, після відкриття пастеризованого молока, термін зберігання триває не довше, ніж зазвичай, бо в нього одразу потрапляють бактерії.

Якщо молоко скисло в холодильнику за пару днів, цьому є декілька пояснень. Його могли неправильно зберігати в магазині – довго тримали на складі або в холодильній камері магазину була невідповідна температура. Такий продукт після придбання та відкриття швидко зіпсується.

Відкритим продукт зберігають при температурі 4-5 градусів. Не можна зберігати його на верхніх поличках або на дверцятах холодильника.

При покупці напою у фермерів або на ринку, його можуть налити в нестерильну ємність. Бактерії, що знаходилися в тарі, будуть прискорювати скисання. Не можна зберігати молоко в прозорій ємності, бо на світлі продукт швидше скисне. Часто молоко може швидше скисати через те, що його невчасно поставили в холодильник після відкриття.
Щоб продовжити термін зберігання молока, прокип’ятіть його та вбийте бактерії. Потім дайте напою охолонути до кімнатної температури та перелийте в непрозору ємність, накрийте кришкою й відправте на зберігання в холодильник. Таким чином термін зберігання збільшиться на 5-7 днів. Згодом бактерії знов почнуть потрапляти в молоко, але пройде час.

Також, для продовження терміну зберігання молока можна додати в нього природний консервант – до кип’ятіння: невеликий шматок цукру, дрібку солі, дрібку соди, при зберіганні в холодильнику: гілку м’яти або лист хрону.

Якщо продукт скис, приготуйте з нього щось смачненьке.

Recent Posts

Рослини, які люблять молоко. Поливайте їх ним, щоб гарно росли та давали врожай

Отримати щедрий врожай можна без використання спеціальних добрив. Наприклад, підійде молоко. Полив молоком добре підходить…

21 час ago

Чому потрібно регулярно перезавантажувати телефон, та яку користь це приносить

На роботу смартфона впливає багато чинників. Наприклад, час від часу потрібно проводити перезавантаження пристрою. Якщо…

21 час ago

Чим підживити озимий часник у травні-червні, щоб головки були великі та міцні

Щоб отримати гарний врожай часнику, потрібно знати, яке підживлення внести в травні. В цей час…

22 часа ago

Рецепт смачного домашнього сальтисону. Справиться кожна господиня

Сальтисон – це дуже смачна закуска, що підійде до будь-якого столу. Готується легко та виходить…

1 день ago

Як видалити жовті плями з ванни за допомогою цього простого засобу. Господиням на замітку

Через вапняний наліт змінюється колір навколо ванни. Жовті плями створюють відчуття забрудненості. Не всім вдається…

2 дня ago

Для чого заморожувати огірки, та як правильно це робити

Після заморожування огірки вже не такі хрусткі, але ними можна прикрашати страви. В огірках міститься…

2 дня ago