Categories: Притчі

Не забувайте про своїх матерів. Щоб потім не прийшлося лікувати душу. Історія до сліз

Одна жінка дуже сумувала за сином.

Ні, син був живий-здоровий, все у нього було благополучно. Він просто багато працював, у нього була молода дружина, та й нудно з мамою розмовляти. Є дружина, є друзі, є колеги… Син любив маму, але часу не було їй подзвонити. Буває таке, нічого страшного. І мати теж не нав’язувалася-навіщо лізти, якщо у дитини все добре?

Але вона сумувала і нудьгувала. Працювала медсестрою, допомагала лікувати дітлахів. Дуже дітей любила. Увечері приходила додому і іноді розглядала фотографії сина Ігорчика. Розмовляла з ним тихенько, — така материнська примха. Молилася за нього. І перечитувала повідомлення від сина, — їх трохи було. З восьмим березня привітання і з Днем Народження. І картинки до Нового року і до Різдва, — в старенькому телефоні. «Дорога матуся, бажаю щастя і здоров’я, довгих років життя!»,- ось такі повідомлення.

І одного разу ця мама все-таки подзвонила синові. Вибачилася, що турбує. І попросила його заїхати за подарунком, — вона йому купила подарунок. Син говорив; мовляв, навіщо, мама? У мене все є! Я і так збирався до тебе заїхати, але часу все немає. Добре, я заїду, звичайно, але не за подарунком, просто побачити тебе!».

Це був добрий, по суті, син. Він заїхав через три дні ввечері на хвилинку. І навіть привіз торт. Проходити не став, простягнув торт мамі: «це тобі!».

Мати теж дала синові подарунок. І він навіть ахнув! Це був дуже дорогий айфон майже останньої моделі, він коштував купу грошей, жахливо багато! Це мама збирала рік. Вона працювала адже і ще підробляла. Собі нічого не купувала, економила на всьому , І ось-купила синові подарунок. І протягнула елегантну коробочку з айфоном. І радісно так посміхнулася, — вона дуже зраділа, що Ігорчик зайшов нарешті. Обійняла його, поцілувала і протягнула подарунок.

А потім сказала тихо у відповідь на гучні і здивовані слова сина: «Це для тебе, Ігорчику. Я, знаєш, трохи захворіла і скоро мене покладуть в лікарню. Ти мені іноді дзвони, добре? А не зможеш зателефонувати, — напиши. А не зможеш написати-прийшли картинку, гаразд? Та якщо навіть і не пришлеш, це нічого. Я подумала, що телефон завжди у тебе в руках, ось ти візьмеш телефон , — і про мене згадаєш. І цього буде достатньо. Я просто буду знати, що ти про мене згадуєш!»…

Через тиждень мами не стало, так вже вийшло. А у сина залишився цей дорогущий телефон майже останньої моделі , — і він плаче, коли бере його в руки. Кожен раз плаче. Тому що рідко дзвонив. Рідко писав. І все думав, що ще є купа часу для того, щоб побути разом.

Що завжди ж можна набрати «мама» і почути рідний тихий голос. Просто треба «мама» знайти в контактах-і мама відповість! Ще багато часу для розмов і для повідомлень…

Не так вже його багато. І якщо людина не дзвонить, не лізе, не пише, нічим не обтяжує, а ми забуваємо їй зателефонувати або зайти, — це не означає, що людина буде завжди на зв’язку. Завжди в контакті. Настане день, коли нам можуть сказати: «абонент недоступний». Навіть якщо у нас найдорожчий і найсучасніший телефон…

Анна Кир’янова.

Recent Posts

Не забудьте підгодувати виноград весною. Яке саме добриво вносити, для гарного врожаю

Виноград нерідко висаджують поряд з альтанками. Це забезпечує затінок та врожай. Однак, не всі забезпечують…

18 часов ago

Білокрилка буде облітати ваш город стороною. Дієві способи позбутися шкідника

Білокрилка завдає серйозної шкоди культурам на городі. Вони висмоктують сік з рослин, через що вони…

20 часов ago

Фарбуємо Великодні яйця у незвичний візерунок. Просто та швидко

Кожна господиня на пасхальний стіл ставить розфарбовані яйця. Якщо хочеться здивувати гостей космічними яйцями, можна…

2 дня ago

Посівний календар на травень 2024. Сприятливі дні для гарного врожаю

В травні городники мають багато роботи. В цей час закінчуються посівні, посадкові роботи та пересадка…

2 дня ago

Чому птахи летять ключем: чого саме слід повчитися у них всім людям

Зграї птахів відлітають у вирій організовано та злагоджено. Однак, не кожен знає, чому вони летять…

3 дня ago

Щоб вікна блищали на Великдень, помийте їх цим дієвим засобом. І ніяких розводів

Чистити вікна – це нудна справа, яку часто відкладають на потім. Однак, відмити їх можна…

3 дня ago