Categories: Рецепти

Неймовірна смакота: Квашений болгарський перець на зиму. Два кращі рецепти.

Є безліч страв, до складу яких входить болгарський перець. Влітку і восени його багато, але що робити взимку? Адже магазинний перець з парника не має того насиченого літнього смаку, і більше нагадує траву. Таких порожніх витрат і розчарувань можна уникнути, заготовивши на зиму квашений болгарський перець. Джерело

Не варто думати, що квашений перець – це тільки закуска до столу. Його можна начиняти фаршем, і робити голубці, можна додавати в борщ, салати, або рагу. Смак болгарського квашеного перцю додасть кислинку і пікантність страві, зробивши її незвичайною і яскравою.

Квашений перець на зиму

Для квашення перець зазвичай не чистять, але якщо ви плануєте використовувати перець для приготування голубців, плодоніжку з насінням краще видалити.

Вимийте перець. Деякі господині радять не мити перець, а протерти вологою ганчірочкою і розкласти його на сонце, щоб він трохи підвяв. Це довго, і потрібно стежити, щоб він не загнив.

Навряд чи це підсушування істотно впливає на смак страви, тому, рухаємося далі. Візьміть зубочистку, і проколіть кожен перчик в 5-6 місцях. Не використовуйте для цього металеві предмети, перець може окислюватися при контакті з металом і потемніти.



Приготуйте розсіл з розрахунку на 3 кг перцю:

  • 3 л. води;
  • 6 ст. л. солі;
  • 2 головки часнику;
  • парасольки кропу, перець горошком по-смаку.

Розведіть сіль в холодній воді і додайте в неї дрібно нарізаний часник.

Для таких заготовок зручно використовувати відерця з харчового пластику. Вони бувають різних розмірів, їх зручно транспортувати, і вони не дають окислюватися овочам.

Складіть підготовлений перець у відерце, і залийте розсолом, щоб він покривав перець не менш, ніж на 5 см. Якщо розсолу мало, приготуйте ще трохи.

Прикрийте перець перевернутою тарілкою, і зверху поставте бутель з водою, в якості гніту.

Залиште перець при кімнатній температурі на 5-6 днів. За цей час перець просолиться, і його можна буде перекласти в банку і залити тим же розсолом.

Така заготовка зберігається в холодильнику, або в погребі близько 6 місяців. Якщо вам потрібно збільшити термін зберігання, злити розсіл, зробіть новий, закип’ятіть його, і залийте перець гарячим свіжим розсолом.

Квашений перець з капустою

Ця страва готується спеціально, як закуска. Готується вона так само легко і швидко, але смак цієї заготовки просто божественний.

Для початку, очистіть перець від насіння і вимийте його.

Приготуйте начинку:

Капусту потрібно нашаткувати, змішати з тертою морквою і посолити. Потім, перемішайте капусту, і затискайте її, щоб капуста пустила сік. Це звичайна квашена капуста, які роблять багато господинь на зиму.

Начините кожен перчик капустою, і покладіть його в відро. Порожнечі між перцем заповнюйте капустою, і м’яко утрамбовуйте, щоб не пошкодити перець. Верхній шар повністю засипте капустою, зеленню і розрівняйте. Накрийте капусту з перцем перевернутою тарілкою, і поставте зверху гніт.



Заливати розсолом потрібно лише в тому випадку, якщо на другий день не з’явився розсіл. В цьому випадку, розведіть в літрі холодної води 100 грам солі і залийте розсіл в відерце.

Залиште відерце з перцем при кімнатній температурі на 4-5 днів, після чого, відерце можна винести в льох, чи поставити в холодильник. Не закривайте відро або банку герметичною кришкою. Квашені овочі повинні «дихати», інакше вони закиснуть, і стануть неїстівними.

Приблизно через 2 тижні квашений перець з капустою буде готовий. Такий перець прекрасно стоїть 6-8 місяців, і вжити його необхідно саме за цей час.

Recent Posts

Священники розповіли, що робити зі шкаралупою освячених на Великдень яєць

Як правильно утилізувати речі з православною символікою. 5 травня православні християни святкують Великдень. Багато хто…

14 часов ago

Чому потрібно засипати в пральну машинку лимонну кислоту, та яку користь це приносить. Поради сантехніка

Лимонна кислота допомагає вирішити серйозні проблеми, що можуть виникнути в пральній машині. Видаляти накип потрібно…

16 часов ago

Як відлякати вуличних котів від свого дому. 9 дієвих способів

Деякі способи допоможуть відлякати вуличних котів без шкоди для їх здоров'я та життя. Коти не…

16 часов ago

Терміни та правила посадки кабачків. Не будете знати куди подіти врожай

Кабачки невибагливі в догляді, але їх вирощування має певні нюанси. По-перше, їх слід своєчасно посіяти.…

2 дня ago

Три дієві способи відмити пожовтілий підвіконник. І не треба ніякої хімії

Пластикові підвіконня мити нескладно та вони довго залишаються чистими. Однак, з часом підвіконня жовтіють від…

2 дня ago

Головні правила застосування нітроамофоски в саду та на городі. Врожай буде кращим ніж у сусіда

Щоб плодові дерева давали гарний врожай, а квіти пишно цвіли, потрібно підживлювати культури нітроамофоскою. Добриво…

2 дня ago