Categories: Рецепти

Поширені помилки, які здатні зіпсувати навіть рецепт дуже смачного борщу

І невдалому кулінару буде невтямки, що не в рецепті справа, а в парочці тонкощів, які не були враховані.

Борщ і сьогодні вважається однією з найпопулярніших перших страв, причому не тільки в Україні, де цей буряковий суп користується всенародною любов’ю. Схожа страва є у литовців, в білорусів та в румунів, популярний борщ і в південній частині Росії, інформує Ukr.Media.

Однак чим популярніша страва, тим більше існує способів її приготування. Це стосується і борщу. А тому після деяких експериментів виходить неїстівне вариво, яке назавжди відбиває бажання пробувати борщ, навіть приготований іншими людьми.

І сьогодні ми розберемо основні помилки при приготуванні червоного борщу.

Основа ідеального борщу — це правильно приготовлений буряк, а тому готуванню коренеплоду слід приділяти особливу увагу. І ось які помилки при варінні буряків допускають навіть досвідчені кухарі.

  • Іноді коренеплід варять цілком і прямо з м’ясом, але так робити не можна. Адже буряк буде перебивати смак м’яса. До того ж вода придбає коричневий відтінок, що не дуже апетитно.
  • Без додавання кислоти навіть окремо відварений буряк додасть борщу коричневий відтінок. Тому не забудь додати трохи лимонного соку або оцту в каструлю з бульйоном перед закладанням буряків.
  • Буряк слід додавати не перед обсмаженими овочами, а після них.
  • Зазвичай борщ псує мала кількість буряків. Річ у тім, що коренеплоду повинно бути стільки ж, скільки картоплі (якщо останній інгредієнт взагалі у страву додається).
  • Буряк можеш відварити навіть цілком, але робити це слід в окремій ємності. Після чого очисти коренеплід, наріж, злегка обсмаж і додай в бульйон.

Бульйон повинен бути наваристим, а тому для приготування краще використовувати м’ясо з кісточками — так набагато краще.. Можна додати також сало чи смалець.

Відомий шеф-кухар Ілля Лазерсон зазначає, що при готуванні бульйону м’ясо слід заливати холодною водою, тоді воно віддасть всі соки і смак бульйону. А якщо потрібно відварити смачне м’ясо, то заливати його слід окропом, щоб закупорити пори і залишити весь смак в продукті.

Потрібно пам’ятати і те, що спеції додаються саме в бульйон, а не в готовий суп. Також багато хто забуває, що недостатньо просто знімати піну під час варіння м’яса, весь бульйон слід пропустити через сито, а саму ємність ретельно вимити.

Якщо ж борщ вийшов пересоленим, то цю помилку можна виправити без доливання води, адже такий трюк тільки забере смак. Краще відвари в борщі кілька картоплин, це забере трохи солі. Деколи в рідину опускають мішечок з рисом, який ще краще прибирає зайву сіль. Ще один варіант — додати трохи несолоного томатного соку або тертих томатів.



Якщо капуста вийшла твердою, можна знизити вогонь до мінімуму і тушкувати борщ на повільному вогні, тільки щоб не кипів. В такому випадку капуста дійде до готовності, а інші інгредієнти не розваряться.

Якщо ж борщ вийшов занадто кислим, можна додати трохи цукру або варених прісних овочів. При останньому варіанті потрібно відзначити, що овочі готуються окремо, а після їх додавання борщ треба лише довести до кипіння.

Обов’язково врахуй ці тонкощі, щоб відчути новий смак звичної страви.

Recent Posts

Не забудьте підгодувати виноград весною. Яке саме добриво вносити, для гарного врожаю

Виноград нерідко висаджують поряд з альтанками. Це забезпечує затінок та врожай. Однак, не всі забезпечують…

18 часов ago

Білокрилка буде облітати ваш город стороною. Дієві способи позбутися шкідника

Білокрилка завдає серйозної шкоди культурам на городі. Вони висмоктують сік з рослин, через що вони…

20 часов ago

Фарбуємо Великодні яйця у незвичний візерунок. Просто та швидко

Кожна господиня на пасхальний стіл ставить розфарбовані яйця. Якщо хочеться здивувати гостей космічними яйцями, можна…

2 дня ago

Посівний календар на травень 2024. Сприятливі дні для гарного врожаю

В травні городники мають багато роботи. В цей час закінчуються посівні, посадкові роботи та пересадка…

2 дня ago

Чому птахи летять ключем: чого саме слід повчитися у них всім людям

Зграї птахів відлітають у вирій організовано та злагоджено. Однак, не кожен знає, чому вони летять…

3 дня ago

Щоб вікна блищали на Великдень, помийте їх цим дієвим засобом. І ніяких розводів

Чистити вікна – це нудна справа, яку часто відкладають на потім. Однак, відмити їх можна…

3 дня ago