Categories: Молитви

Вечірні молитви під час Великого посту. Обов’язково читайте їх кожний вечір

Великий піст – час молитов, але в силу того, що вдень люди рідко можуть дозволити собі помолитися, доводиться робити це ввечері. Вечірні молитви – найважливіші.

Молитви на сон грядущий і з ранку завжди були і будуть найбільш важливими для будь-якого християнина. Священнослужителі наголошують, що незалежно від того, є зараз піст чи ні, потрібно читати такі молитви вдома.

Особливості молитов у Великий піст

Великий піст – час покаяння. Молитви в храмі не співаються, а читаються. Без молитов піст перетворюються в просте утримання від їжі. Пісне меню повинно хвилювати вас лише в другу чергу. Спочатку потрібно навчитися налаштовувати себе на молитву.

Ці молитви більше прохальні, а не подячні, тому що Великий піст – час важкий. Кожен повинен знайти в собі якусь ваду сам і викорінити її, виправити. Хтось кидає палити, хтось – пити aлкoгoль, а хтось – вести неправильний спосіб життя в цілому. Звички тим і нeбeзпечні, що вони дуже важко викорінюються. Тут вам на допомогу прийдуть вечірні молитви під час Великого посту.

Вечірні молитви на кожен день

Ви можете читати «Отче наш». Це найвідоміша і найсильніша молитва, яка зрозуміла всім і кожному. Вивчити її простіше простого, так що можна почати саме з неї. Вам не потрібно дивувати когось багатогодинним читанням молитов перед сном. Досить вимовити молитву від чистого серця. Господь обов’язково почує вас, якщо ви будете з ним щирими.

Ось ще хороші молитви для Великого посту, які цілком зрозумілі за своїм змістом:

«Господь мій, Всевишній Батько і чоловіколюбець. Допоможи мені позбавитися від зневіри, від веселощів зайвого і від будь-якого гріха, що може душу мою затемнити. Дай мені, рабу Твоєму, сили і терпіння, щоб позбутися від скверни і стати краще. Прости мені гріхи і провини мої вільні й невільні».

«Очисти мене, Господи, від думок гріховних, яко же хочу я стати ближче до Тебе, стати схожим на Тебе, Царю наш небесний. Будь же милостивий до рабів, що до сім’ї моєї і близькиx моїx».

«Дозволь мені, Господи, увійти в Царство Небесне, позбутися гріхів моїх, щоб Ти дозволив мені бути поруч з Тобою. Стpaшний Суд ми очікуємо, пам’ятаємо про те, що чекає нас, грішних і недостойних рабів Твоїх. Будь милосердний до нас, допоможи пiст пережити і стати чистішим. Амінь».

Кожна молитва – це звернення до Вищих Сил, тому підбирайте молитви за настроєм. Кожна людина повинна шукати в молитвах порятунок або висловлювати подяку. Багато священнослужителів відзначають той факт, що не варто читати молитви, якщо ви не налаштовані. З іншого боку, не буває таких моментів у житті, коли нам нічого не потрібно і ми не вдячні за якісь подарунки долі. Великий піст – це час, коли потрібно молитися частіше, але для цього необхідне бажання. Шукайте для себе приводи, щоб прочитати молитву ввечері після роботи, в спокійній обстановці.

Recent Posts

Фарбуємо Великодні яйця у незвичний візерунок. Просто та швидко

Кожна господиня на пасхальний стіл ставить розфарбовані яйця. Якщо хочеться здивувати гостей космічними яйцями, можна…

21 час ago

Посівний календар на травень 2024. Сприятливі дні для гарного врожаю

В травні городники мають багато роботи. В цей час закінчуються посівні, посадкові роботи та пересадка…

21 час ago

Чому птахи летять ключем: чого саме слід повчитися у них всім людям

Зграї птахів відлітають у вирій організовано та злагоджено. Однак, не кожен знає, чому вони летять…

2 дня ago

Щоб вікна блищали на Великдень, помийте їх цим дієвим засобом. І ніяких розводів

Чистити вікна – це нудна справа, яку часто відкладають на потім. Однак, відмити їх можна…

2 дня ago

Чи можна садити томати після томатів. Помилки, які допускають більшість городників

Помідори не можна висаджувати на одній й тій самій ділянці протягом декількох років поспіль. Навіть,…

3 дня ago

Як правильно посіяти моркву, щоб не треба було робити прорідження. Новий спосіб

Навесні висаджують моркву. Щоб отримати великі та смачні коренеплоди, потрібно знати правила посадки цього овочу.…

3 дня ago