Categories: Цікаве

Весна прийде раніше, ніж на неї чекали. В Україну іде різке потепління до +20

Лютий цьогоріч в Україні може бути аномально теплим. Денна температура повітря може в окремі дні зростати до +20 градусів. Та все ж не варто забувати, що зима все ще триває. І її останній місяць може бути непередбачуваним.

Якої погоди чекати в лютому, та коли розраховувати на потепління, повідомляє meteoprog.

Завдяки теплим та вологим повітряним масам в лютому нерідко середньодобова температура повітря піднімається вище за 0 градусів. Та все ж загалом характер погоди цього місяця залишається нестійким.

Тепле повітря із Середземномор’я та північної Атлантики на шляху до України через материк дещо вистигатиме, та все одно воно принесе вологу і теплу погоду.

В Україні найвища температура очікується у південних областях. Але може бути тепло також на заході та в центральній частині. У Криму та в Одеській області вдень температура досягатиме +10 градусів. А в середині місяця синоптики взагалі прогнозують до +15..+20.

На сході країни та на півночі буде дещо прохолодніше. Проте, відповідно до прогнозу, середньодобова температура все ж і там буде на 2-5 градусів вище за кліматичну норму і становитиме від -2 до +4.

Однак ще у першій декаді місяця, ближче до її закінчення, можливе вторгнення холодного повітря із суттєвим зниженням температури. Але таких сильних морозів, як були у січні, вже не прогнозують.

Опадів буде трохи більше за норму

Опади в лютому випадатимуть рівномірно упродовж усього місяця. У середньому синоптики прогнозують від 30 до 70 мм опадів. Це приблизно відповідає багаторічній статистиці. А от на заході країни має випасти більше вологи: від 80 до 100 мм, що приблизно на 20-40% перевищить норму. Сніговий покрив не буде стабільним. Більше снігу спостерігатиметься на заході, півночі та сході країни. На півдні та в Криму опади вже будуть переважно у вигляді дощу.

Оскільки в цьому місяці атмосферні фронти і циклони будуть часто перетинати територію України, то упродовж місяця слід очікувати сильних вітрів. Подекуди пориви вітру становитимуть 15-22 м/сек.

Recent Posts

Яєчна шкарлупа на городі: як правильно її використовувати, щоб отримати гарний врожай

Яєчна шкаралупа може стати гарним добривом для листового салату, цибулі, квітів, моркви, смородини та вишні.…

20 часов ago

4 добрива для полуниці, які потрібно вносити під час цвітіння

В полуниці міститься багато вітамінів. А ще, вона дуже смачна та соковита. Щоб зібрати щедрий…

20 часов ago

Що потрібно зробити, щоб захистити майбутній врожай картоплі від парші. Дієві поради

Найпоширенішою хворобою, що здатна знищити рівень врожайності картоплі, є парша. Знищити її можна лише на…

21 час ago

Які добрива необхідні томатам для повноцінного зростання. Поради агронома

Для забезпечення щедрого врожаю помідорів, потрібно знати, які мікроелементи вносити. Азот. Допомагає рослинам нарощувати зелену…

2 дня ago

Чому не можна висаджувати калину біля будинку, та чим вона може зашкодити

Калину не можна висаджувати поряд з будинку, бо вона не вживається з іншими культурами на…

2 дня ago

Як із шматочків хліба приготувати гарне добриво для огірків. І не треба ніякої хімії

Під час догляду за огірками садівники нерідко використовують перевірені натуральні засоби. Наприклад, можна приготувати добрива…

3 дня ago