Categories: Цікаве

Як святкують Великдень у різних країнах світу. Це цікаво знати!

Ми вирішили зібрати великодні традиції, які нам не знайомі.

Ми розповімо вам про звичаї інших країн на Великдень-2019, серед яких були навіть розпалювання багать і обливання водою. Буде цікаво!

В самому розпалі Великий піст-2019, що передує світлому святу. А це значить, що і підготовка до Великодня вже стартувала, інформує Ukr.Media.

Ми рекомендуємо ознайомитись з цікавими традиціями святкування Великодня в різних країнах світу. Отже, поїхали!

Італія

Цікавої традиції дотримуються італійці кожну Пасху — під час пасхального святкування Італія, яка зазвичай наповнена звуками сміху і голосних розмов, занурюється в тишу. Віруючі збираються разом і беруть участь у процесіях, несучи церковний хрест по міських вулицях. Під час цієї християнської процесії говорити між собою не прийнято.

Польша

В Обливаний понеділок, а це завжди перший день тижня після Великодня, поляки обливаються водою, причому роблять це не завжди по своїй волі. Водяний обряд починають виконувати хлопці, обливаючи дівчат з відер або водяних пістолетів, а ті часто дають відсіч. Обряд ще називають «шмигус-дингус» і він нагадує про більш ранні традиції, коли дівчата мали дарувати хлопцями яйця, а якщо вони цього не робили їх купали в річці або обливали водою з відра.

Фінляндія

У день Пасхи фіни цілими сім’ями виходять на вулиці, щоб взяти участь у недільних процесіях. Діти беруть з собою дудки і барабани і гучними звуками повідомляють навколишньому світу, що дні жалоби і скорботи закінчені. Під вечір жителі Фінляндії запалюють традиційні вогнища, які символізують світло і оновлення.

Англія

У Страсну п’ятницю жителі туманного Альбіону, як і ми, намагаються їсти дуже скромно. Але в цей день вони можуть дозволити собі традиційні булочки з родзинками, які завжди прикрашають хрестом з глазурі.



Ця великодня випічка віддалено нагадує наші паски. Є в них ще одна пасхальна традиція — англійці вважають, що якщо доторкнуться до пухнастих гілок верби, по-нашому котиків, то вони обов’язково будуть щасливі.

Іспанія

Іспанці звикли до того, що починаючи з Вербної неділі і до самої Пасхи, у їх країні проходять традиційні ходи. У них беруть участь різні релігійні братства, які одягнені в довге вбрання, ковпаки та маски. Ці люди ходять по вулицях, благаючи про прощення за всі гріхи, які вони вчинили.

Німеччина

Популярного зараз пасхального зайця, який у нас поки що не прижився, придумали німці. Він приносить дітям крашанки, ховаючи їх у траві або під кущами. Малеча з великим азартом шукає великодні яйця, адже серед них трапляються і шоколадні. Ще в Німеччині до Великодня у багатьох будинках ставлять у вази гілки верби і свіжі квіти.

Recent Posts

Якої погоди слід очікувати на Великдень. Цього усі так довго чекали

Після Великодня відчутно похолодає На більшій частині території України у першій половині тижня погоду визначатиме…

20 часов ago

Соковита та смачна шинка на свята. Рецепт приготування, простий та швидкий

Будь-яка господиня хоче здивувати гостей різними стравами на столі. Тому, пропонуємо приготувати апетитну шинку з…

22 часа ago

Консервація редиски: три рецепти смачної заготовки на зиму

Навесні на полицях магазинів з'являється редиска. Це овоч, який першим з'являється після зими. Однак, в…

22 часа ago

Не забудьте підгодувати виноград весною. Яке саме добриво вносити, для гарного врожаю

Виноград нерідко висаджують поряд з альтанками. Це забезпечує затінок та врожай. Однак, не всі забезпечують…

2 дня ago

Білокрилка буде облітати ваш город стороною. Дієві способи позбутися шкідника

Білокрилка завдає серйозної шкоди культурам на городі. Вони висмоктують сік з рослин, через що вони…

2 дня ago

Фарбуємо Великодні яйця у незвичний візерунок. Просто та швидко

Кожна господиня на пасхальний стіл ставить розфарбовані яйця. Якщо хочеться здивувати гостей космічними яйцями, можна…

3 дня ago