Categories: Поради

Які ікони повинні бути у кожному будинку, та які є Оберегом родини

У будинку кожного християнина напевно знайдеться хоч одна ікона. У деяких ікони та образи святих об’єднані в іконостас. Перед іконами моляться, просять підтримки і допомоги. Джерело.

В першу чергу, це ікона з ликом Ісуса ХристаНайбільш відомі і поширені серед них Спас Вседержитель, Спас Нерукотворний. Перед іконами Христа часто моляться про зцілення від серйозних хвoроб, недуг.

Також в будинку повинен бути образ Богородиці, Божої Матері, Святої Діви Марії. Вона — втілення всеосяжної любові і прощення, терпіння і смирення, мудрості. Таких ікон дуже багато: Казанська, Володимирська, Почаївська, Покрова, Семистрільна, «Нев’янучий цвіт» і т.п. У Богородиці просять про здоров’я, сімейне благополуччя, про дітей, хорошого чоловіка.

Божа Мати вважається більшою мірою покровителькою жінокТому цю ікону, разом з образом Ісуса Христа, беруть на вінчання, а потім вони залишаються в будинку оберегом родини.

Якщо говорити про Святих, найбільш шанованим є образ Святого Миколая Угодника, або, як його ще називають, Чудотворця. До нього звертаються в надії вирішити важку ситуацію, вийти з безнадійного становища. А також пред його образом моляться про зцілення.

Ці три ікони в будинку — оберіг сімейного благополуччя і символ гармонії. Також у кожної хрещеної людини є особистий покровитель, Святий, чиє ім’я йому дали при хрещенні. Образ цих Святих називаються іменними. Вони обов’язково повинні бути в будинку.

Крім того, особливим оберегом будинку буде ікона Семистрільна Богородиці. Розташована навпроти вхідних дверей або над входом в головну кімнату будинку, вона оберігає родину від сварок, пліток і від злих людей, з недобрими намірами входять в будинок, а сам будинок — від грабіжників.

Також незайвим буде розміщення в будинку ікони Святої Животворящої Трійці — три ангела, як символа єднання і любові. Крім того, є ікони, що зображують Господні свята і Божої Матері: ікона Хрещення, Стрітення, Благовіщення, Покрова Божої Матері. Самою сімейної серед таких ікон є «Різдво Христове».

Не варто розміщувати у себе в будинку занадто багато ікон. Крім того, до ікон потрібно ставиться з повагою. Вони не повинні бути заткнуті десь у кутку, де вони обділені необхідним увагою, а іноді й елементарним протиранием пилу. Краще всього, якщо в будинку буде червоний, святий куточок з іконами, або іконостас. Це має бути видне, красиве, зручне місце на стіні або в кутку, бажано в головній кімнаті будинку або там, де ви часто молитесь, якщо цей обряд ви не обходите стороною.Крім того, незайвим буде розміщення ікони в дитячій, де Святий образ буде оберігати вашу дитину.

Якщо ікони стоять на полиці, комоді, серванті і т.п., то під них прийнято стелити серветку-пелену, красиво прикрашену, вишиту або мереживну. Поруч з іконами бажано не ставити сувенірчики, статуетки, «мирські» книги. Фотографії та картини, годинники теж повинні бути в стороні від ікон. Також недоречно буде поставити їх поруч з телевізором. І ні в якому разі нічого не повинно бути над іконами.

Бажано поруч з іконами в свята або читаючи молитву запалювати свічку чи лампадку. Їх полум’я — символ очищення дому та символ віри, «горіння до Бога». Ікони зараз є різноманітні — і подорожче, і поскромніше. Є й паперові, і писані іконописцем, прикрашені сріблом і камінням. Крім того, багато рукодільниць вишивають ікони. Всі вони повинні бути освячені в храмі. Але головне, щоб до них у вашому будинку ставилися з повагою і шануванням, тоді Святі образи будуть справжніми оберегами і помічниками родини.

Recent Posts

Слимаки самі лізуть на цей запах. Швидкий та дієвий спосіб позбутися шкідника

Дачники, обов'язково, приймають заходів проти шкідників, бо вони завдають сильної шкоди культурам. Найпростіший варіант -…

19 часов ago

Для чого у яблуню вбивати старий цвях, та як правильно це робити

Садівники нерідко вирощують яблуні на своїх ділянках. Однак, цей процес вимагає терпіння, щоб отримати соковиті…

19 часов ago

Чому у полуниці чорніє цвіт, та що робити, щоб не залишитись без врожаю

Іноді на полуниці можуть чорніти квіти. Не кожен городник знає, чому це відбувається. Почорніння та…

21 час ago

Якої погоди слід очікувати на Великдень. Цього усі так довго чекали

Після Великодня відчутно похолодає На більшій частині території України у першій половині тижня погоду визначатиме…

2 дня ago

Соковита та смачна шинка на свята. Рецепт приготування, простий та швидкий

Будь-яка господиня хоче здивувати гостей різними стравами на столі. Тому, пропонуємо приготувати апетитну шинку з…

2 дня ago

Консервація редиски: три рецепти смачної заготовки на зиму

Навесні на полицях магазинів з'являється редиска. Це овоч, який першим з'являється після зими. Однак, в…

2 дня ago