Categories: Цікаве

Якою буде погода в останні дні липня. Синоптики розповіли чого чекати українцям

Під впливом області підвищеного тиску, у суботу та неділю погода очікується малохмарною та теплою, місцями спекотною. Дощі пройдуть лише у західних областях.

останні дні липня погодні умови над переважною частиною нашої країни визначатиме поле підвищеного атмосферного тиску. Тому істотних опадів не передбачається, а температурний фон виявиться трохи вищим за кліматичну норму. За рахунок малохмарного неба та переважання повітряної маси субтропічного походження, максимальна температура повітря коливатиметься близько 30-градусної позначки, а у південній частині України традиційно утримається спекотна погода за винятком прибережних районів, де морський бриз пом’якшуватиме денну спеку.

У західних областях країни на характер погоди впливатимуть атмосферні фронти, що пов’язані з малорухомим циклоном «Frieda», центр якого розташується поблизу Польщі. Більш щільна хмарність і періодичні дощі суттєво знизять інтенсивність денного прогріву (особливо 31 липня), тому середньодобова температура в цьому регіоні виявиться близькою до норми і буде цілком комфортною як у нічний, так і у денний час.

Окремо варто зазначити і про пожежну небезпеку. У зв’язку з високою температурою повітря та недостатньою кількістю опадів, у більшості південних та південно-західних областей України зберігається надзвичайна пожежна небезпека п’ятого класу. Зважаючи на очікувану синоптичну обстановку, у вказаному регіоні також посилиться ґрунтова посуха, що негативно може позначитися на врожаї різноманітних сільськогосподарських культур.




Субота, 30 липня:

У західних областях вночі без істотних опадів, вдень та ввечері у Карпатському регіоні, а також на Закарпатті та на Поліссі місцями пройдуть короткочасні дощі з грозами. Вітер південно-східний, 5 — 10 м/с. Температура повітря вночі +13…+18 °С, вдень +27…+32 °С, на Закарпатті до +35 °С.

У північній частині України у суботу буде сухо. Вітер північно-східний, 3 — 8 м/с. Температура повітря вночі становитиме +12…+17 °С, вдень +23…+28 °С.

У центрі України також очікується погода без опадів. Вітер переважно північно-східний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі +15…+20 °С, вдень +27…+32 °С.

На півдні України очікується суха та спекотна погода. Вітер північно-східний, 5 — 10 м/с. Температура в нічний час становитиме +17…+22 °С, вдень повітря прогріється до +31…+36 °С.

У східній частині малохмарна та суха погода. Вітер північно-східний, 5 -10 м/с. Температура повітря вночі +15…+20 °С, вдень +27…+32 °С.

Неділя, 31 липня:

У західних областях протягом доби пройдуть дощі, подекуди сильні. Вітер південно-східний із переходом на південно-західний, 5 – 10 м/с. Температура вночі становитиме +16…+21 °С, вдень +22…+27 °С, на крайньому заході +17…+21 °С.




У північних областях опадів не очікується. Вітер південно-східний, 5 — 10 м/с. Температура повітря вночі становитиме +15…+20 °С, вдень +27…+32 °С.

У центральній частині України неділя пройде без опадів. Вітер східний, 5 — 10 м/с. Температура повітря вночі +16…+21 °С, вдень +28…+33 °С.

На півдні країни спекотно та сухо. Вітер північно-східний, 5 — 10 м/с. Температура повітря вночі +17…+22 °С, вдень +32…+37 °С.

У східних областях без опадів. Вітер північно-східний, 5 — 10 м/с. Температура повітря в нічний час +14…+19 °С, у денний +28…+33 °С.

Підготував Ігор Кібальчич, кандидат географічних наук, синоптик. Джерело

Recent Posts

Як за допомогою лаврового листя, забути про неприємний запах із взуття. Беріть на замітку

З взуття може з'явитися неприємний аромат. Якщо його часто прати, воно втратить свій привабливий вигляд,…

10 часов ago

Підживлення, після використання якого виноград рясно плодоноситиме

Перша підгодівля винограду проводиться до набухання бруньок. Для цього використовують азотні добрива та не тільки.…

10 часов ago

Щоб кавуни виросли великі та солодкі, їх потрібно поливати цим розчином

Щоб плоди кавунів та динь були великими й здоровими, потрібно знати чим підживлювати розсаду. Під…

11 часов ago

Рослини, які люблять молоко. Поливайте їх ним, щоб гарно росли та давали врожай

Отримати щедрий врожай можна без використання спеціальних добрив. Наприклад, підійде молоко. Полив молоком добре підходить…

1 день ago

Чому потрібно регулярно перезавантажувати телефон, та яку користь це приносить

На роботу смартфона впливає багато чинників. Наприклад, час від часу потрібно проводити перезавантаження пристрою. Якщо…

1 день ago

Чим підживити озимий часник у травні-червні, щоб головки були великі та міцні

Щоб отримати гарний врожай часнику, потрібно знати, яке підживлення внести в травні. В цей час…

1 день ago