Categories: Секрети

Застосування сироватки на городі. Ефективний засіб, який допоможе збільшити врожай в рази

Якщо залишилася сироватка від приготування домашнього сиру, використайте її для поливу та як добриво для рослин. В ній міститься від 6 до 7 відсотків сухих речовин молока, а також декілька поживних речовин, необхідних для росту рослин. Обробка сироваткою допоможе захистити виноград та огірки від оїдіуму й борошнистої роси.

Використовуйте тільки несолону сироватку, бо сіль може зашкодити рослинам.

Пропонуємо 5 корисних способів застосування сироватки.

  1. Сироватка для зміни кислотності ґрунту.

Чим нижче pH, тим більш кислий ґрунт. Це важливо, бо рослини не можуть отримувати необхідні їм поживні речовини з ґрунту, якщо в ній немає потрібної кислотності. Різні рослини мають різні рівні, тому ґрунт, що підходить для одного виду рослин, не підходить для іншого.

Найпростіший тест покаже вам рівень кислотності ґрунту



Оскільки сироватка є кислою з pH від 4,0 до 6,1, її можна використовувати для коригування pH надто лужних ґрунтів. Сироватка корисна для рослин, які люблять кислоту.

  1. Сироватка як добриво.

Сироватка є цінним добривом. Рослини зможуть отримати більш збалансовані поживні речовини, якщо до будь-якого добрива додати сироватку. Вона допоможе стабілізувати ґрунт та забезпечити рослини мікроелементами, без підвищення рівня розчинних солей в ґрунті. Це важлива властивість сироватки, оскільки ґрунти з високим вмістом солі токсичні для рослин. Накопичення солі в ґрунті зазвичай це пов’язано з надмірним внесенням добрив й ця небезпека зводиться до мінімуму, коли сироватка стає додатковим добривом.

В сироватці міститься невелика кількість азоту, фосфору та калію, а також кальцію й магнію. Співвідношення NPK зазвичай становить 0,15-0,05-0,17. Це досить низький рівень, щоб ви могли використовувати його регулярно на овочевих культурах, не побоюючись надмірного добрива.

Поливайте розчином сироватки тільки навколо рослин, на глибину близько 3 см. Однак, гортензії та виноград чуйні до внесення розчину сироватки по листу.

Універсальне добриво зі співвідношенням NPK 24-8-16 розводиться за інструкцією виробника, сироватку додавайте з розрахунку 1 ст. л. на 1 відро води. Використовуйте 1 відро розбавленого добрива з сироваткою на 10 кв. м. кожні 7-14 днів на овочевих культурах до цвітіння.


  1. Сироватка від борошнистої роси.

Сироваткою обробіть рослини, щоб запобігти поширенню грибкових захворювань, таких як борошниста роса.

Спосіб застосування: використовуйте розчин солодкої сироватки 50:50 або кислий 70 частин води на 30 частин кислої сироватки та 1 раз на 2 тижні обприскуйте рослини. Цей розчин можна використовувати й для профілактики.

  1. Сироватка для винограду.

Білок сироватки й молочний жир є живильним середовищем для багатьох мікроорганізмів, що заселяють поверхні виноградних ягід та які борються за простір з борошнистою росою й знищують її. Обприскайте 10% водним розчином молока чи молочної сироватки 1 раз на тиждень, щоб контролювати поширення борошнистої роси.


  1. Сироватка в боротьбі з бур’янами.

Сироватку використовують в боротьбі з бур’янами. Для цього вилийте концентровану сироватку безпосередньо на та навколо рослин, які ви хочете знищити. Ефект може бути помітний не відразу, але повторивши кілька разів, зможете перемогти багато бур’янів.

Recent Posts

Терміни та правила посадки кабачків. Не будете знати куди подіти врожай

Кабачки невибагливі в догляді, але їх вирощування має певні нюанси. По-перше, їх слід своєчасно посіяти.…

58 минут ago

Три дієві способи відмити пожовтілий підвіконник. І не треба ніякої хімії

Пластикові підвіконня мити нескладно та вони довго залишаються чистими. Однак, з часом підвіконня жовтіють від…

59 минут ago

Головні правила застосування нітроамофоски в саду та на городі. Врожай буде кращим ніж у сусіда

Щоб плодові дерева давали гарний врожай, а квіти пишно цвіли, потрібно підживлювати культури нітроамофоскою. Добриво…

2 часа ago

Чого не можна робити на Великдень, щоб не накликати біди у свій дім

Великдень є одним з найбільших християнських свят. В цей день всі люди йдуть в храм…

24 часа ago

Троянди більше не постраждають від навали попелиці. Дієві методо боротьби

Троянди дуже гарні квіти в саду. Кожен садівник мріє, щоб вони пишно цвіли. Однак, троянди…

1 день ago

Чим очистити ручки плити від липкого жиру. Простий засіб, який легко впорається з цим

Ручки ну плиті швидко забруднюються. Не вся хімія здатна впоратись з ситуацією. Однак, це можна…

2 дня ago