2 березня — ікони Богоматері «Державна». Про що слід просити в цей день усім жінкам

2 березня, православний світ святкує день чудотворної ікони Божої Матері «Державна». До неї може звернутись та попросити небесного заступництва кожен християнин.

Історія появи.

Виявили ікону 2 березня 1917 року звичайна селянка Євдокія та преподобний Микола Лихачов, у невеличкому селищі Коломенське.

За декілька днів до події, Євдокії наснився сон, в якому божественний голос попросив знайти чорний образ Божої Матері та зробити його червоним, щоб кожен міг помолитися перед ним. Ще він повідомив, що божественний лик знаходиться в селі Коломенське. Наступний сон був ще реалістичніший. В ньому жінка побачила церкву та трон, в якому сиділа Божа Матір. Євдокія швидко зібралася та поспішила в те село, шукати церкву й ікону.

Діставшись до Вознесенського храму, жінка знайшла преподобного Миколу та розповіла про свої сни. Вони разом переглянули всі старовинні образи, але потрібного лику не змогли знайти. Потім святий отець відвів Євдокію у підвал й серед старих ікон вони знайшли Державну ікону Богородиці, покриту товстим шаром пилу.

На іконі зображено Божу Матір, яка сидить на заокругленому троні. На руках в неї маленький Ісус. В лівій руці вона тримає державу, а в правій – скіпетр. На голові у Богородиці розміщена корона, а плечі вкриті червоною порфірою. Євдокія відразу впізнала образ й преподобний відслужив перед іконою молебень з акафістом.

Хто повинен молитися перед образом Богоматері «Державна».

Цей чудотворний лик допомагає в різних ситуаціях, наприклад:

  • Лікує душевні та тілесні хвороби;
  • Допомагає знайти своє кохання;
  • Допомагає стати на істинний шлях;
  • Допомагає знайти вирішення матеріальних проблем;
  • Допомагає знайти радість серця та правду;
  • Рятує від епідемій, які забирають багато життів;
  • Захищає від ворогів та війни.

Насправді, це не весь список, бо святій іконі можна молитися й просити захисту та допомоги у всьому.

Місцезнаходження чудотворної ікони Богоматері «Державна».

Наразі святиня знаходиться в церкві ікони Богородиці Казанської, в селищі Коломенське. Перший шанований список зберігають в храмі Іоанна Воїна, а другий – розмістили в Ніколо-Перервинській монастирській обителі.

Звертатися до Богоматері можна за допомогою молитви «Отче наш», Богородиці або своїми словами. Найголовніше, щоб вони йшли від душі та не таїли злого умислу.