П’ять головних правил посадки дерев восени, щоб добре прижилися

Восени сприятливий період висадки молодих фруктових дерев. Зазвичай в цю пору року в землі достатньо вологи, щоб рослини могли добре вкоренитися до зими.

Однак, у багатьох садівників дерева гинуть після посадки, через допущення ними недопустимих помилок під час висадки у землю.

  1. Не підготовлене місце посадки.

Підготовка місця посадки не займає багато часу. Для цього глибоко перекопайте землю в місці посадки діаметром 1 кв. м., а після викопайте посадкову ямку та заправте її органічним добривом й перемішайте його з верхнім шаром ґрунту.

  1. Відсутня посадкова яма.

Обов´язково зробіть посадкову ямку діаметром 60×60 сантиметрів, інакше корені саджанця можуть загинути. При цьому врахуйте, щоб не було поряд ґрунтових вод.

  1. Вибраний невідповідний субстрат для саджанця.

Не можна розміщати саджанці безпосередньо в компостну яму, бо вони згодом будуть нахилятися до самої землі. У посадкову яму розташовуйте не тільки різні добавки, а й звичайну землю. При посадці дерева в яму корені його засипте тільки одним ґрунтом.

  1. «Тимчасове» висаджування саджанців.

Коли садівники не підготувалися для висаджування саджанців, починають їх садити в місця для їх «тимчасового» утримання до кращих часів, але місця ці не підготовлені для цього. Через таку недбалість рослини починають страждати й гинуть.

Висаджені в горщики дерева взимку обов´язково вимерзнуть. Тимчасову посадку до наступного року допустимо робити для малих саджанців й тільки на відстані 30-40 см одне від одного. Інакше молоді рослини просто прикопайте до весни.


  1. Близьке розміщення саджанців.

При інтенсивному зростанні молодих дерев, вони почнуть заважати одне одному. Це відразу сповільнить їх ріст, що відразу відобразиться на майбутньому врожаю. Щоб цього не сталося, дотримуйтеся правила правильної посадки дерев у професіоналів.

Осіння посадка дерев та її переваги:

  • краще приживаються саджанці дерев;
  • їм не потрібен додатковий догляд;
  • осіння дощова погода забезпечить необхідну вологість та комфорт.