28 жовтня — святої Параскеви. Що потрібно зробити в цей день кожній жінці

28 жовтня, православні християни вшановують пам’ять святої Параскеви. Народилася вона у 3 столітті, в родині заможних християн. Свята присвятила власне життя служінню Господу та дала обітницю безшлюбності. Жила відлюднено та зазнала знущань під час гоніння християн. Померла мученицькою смертю від усікновення голови.

Традиції в цей день.

Параскева вважається заступницею всіх жінок. Тому, напередодні господині наводять лад в оселі та завершують всі побутові справи, щоб на свято провести час в молитвах.

На свято не можна займатися рукоділлям. Забороняється купати дітей та дорослих, мити підлогу й прати, бо інакше можна захворіти.

Не жартуйте сьогодні над оточуючими, інакше на тому світі буде погано.

Наші пращури дотримувалися цих заборон, щоб не накликати біди.

Святій Параскеві моляться про сімейне щастя, життєвий успіх та здоров’я для всіх рідних.

Дівчата, які ще не вийшли заміж, просять для тебе гарного чоловіка та вдалого шлюбу.

Якщо дівчині не щастить в коханні, потрібно провести один ритуал. Для цього наберіть джерельної або колодязної води. Можна взяти, також, талу воду або звичайну з-під крану. Покладіть в ємність з водою особисті речі. Це може бути гребінець, шпилька, прикраса, дзеркало або приладдя для рукоділля. Поставте навпроти ікони святої Параскеви та залиште на 24 години. Свята заряджає речі та робить їх щасливими. Після використання таких речей, невдача в коханні та житті припиниться.

Параскева, також, може допомогти вилікувати очні хвороби. Раніше вона допомагала людям повернути зір водою. Тому, в цей день хворі набирають чисту воду та промивають нею очі. Потім потрібно прочитати молитву святій про відмінний зір.

Заміжні дівчата, що тривалий час не можуть народити, сьогодні йдуть в храм на службу, після якої ставлять свічки та моляться біля ікони святої Параскеви. Прохання, обов’язково, повинне бути щирим, тоді найближчим часом вдасться завагітніти.

Коли дитина хворіє хронічними фізичними або душевними хворобами, на Параскеви її потрібно підвести до природного джерела та тричі вмити обличчя. Краще за все буде роздягнути дитину та облити водою. Тоді хвороба піде.