Посадка полуниці у жовтні. Головні правила, щоб добре прижилася та не померзла зимою

Садити полуницю можна не лише навесні, але й восени. Якщо все зробити правильно, то рослини швидко укореняться та чудово перенесуть заморозки. І вже навесні можна збирати перший врожай з нових полуничних кущів. Однак, важливою умовою є проведення посадки полуниці за місяць до настання перших заморозків.

Як правильно садити полуницю восени?

Висаджувати полуницю потрібно на ділянках, де раніше росли горох, дині, квасоля, гарбузи, салат, кріп та петрушка. Також, гарними попередниками для полуниці буде буряк, морква, часник та цибуля.

Не можна садити полуницю одразу після перцю, картоплі, баклажанів та капусти.

Ділянка повинна бути сонячною та без протягів. Ґрунтові води мають перебувати далеко від поверхні.

Грядки для посадки полуниці слід формувати заздалегідь, приблизно за місяць.

Ґрунт під суницею швидко виснажується. Тому, під перекопування слід вносити перегній або компост з розрахунку 8-10 кг. на 1 кв. м., поєднуючи з мінеральними добривами.

Посадкові ями для полуниці мають розташовуватися на відстані 30-40 см. одна від одної, вони мають бути досить глибокими, щоб коріння саджанців вільно входило в них. Перед посадкою в кожну лунку слід налити невелику кількість води та додати жменю деревного попелу. Це необхідно для профілактики хвороб та підживлення молодого коріння.

Після посадки, ґрунт слід замульчувати скошеною травою, соломою або  сосновим гіллям.

Органічну мульчу можна замінити на чорний агротекстиль, який потрібно стелити на ґрунт перед посадкою, роблячи в ньому хрестоподібні надрізи, в які потім необхідно садити саджанці полуниці.

Посадка полуниці у жовтні. Головні правила, щоб добре прижилася та не померзла зимою