Продукти, які краще не давати собаці, щоб не зашкодити йому

Багато людей тримають вдома домашніх улюбленців, серед яких й собаки. Нерідко їх пригощають чимось смачненьким зі столу. Однак, це може бути шкідливо для тварини, бо не всяку їжу можна давати собаці.

Собаки перетравлюють їжу по-іншому, адже їх травний тракт коротший за людський. Вони м’ясоїдні та їх шлунок швидше перетравлює видобуток. Це перешкоджає можливому отруєнню токсинами. В шлунку собаки висока кислотність шлункового соку. Завдяки цьому тварини легко перетравлюють м’ясо та кістки.

Також, собаки більш схильні до алергії. Вони частіше мають проблеми з вухами та шкірою, ніж люди. Кожний песик індивідуальний. Якщо для одного їжа буде безпечною, то для іншого – ні. На це впливає генетична схильність та початкове місце проживання окремої породи.

Небезпечні продукти.

Список таких продуктів маленький, але його слід запам’ятати.

Горіх Макадамія.

Цей вид горіхів смертельно шкідливий для собак. Його часто використовують в кулінарії, тому не давайте собаці печиво, якщо в ньому є горіх Макадамія.

Шоколад.

Стимулятори теобромін те кофеїн, що містяться в шоколаді, дуже повільно виходять з організму вихованця. Через це завантажується серце, що може призвести до передчасного зношування та смерті улюбленця.

Ксиліт.

Цей замінник цукру часто використовують в низькокалорійних продуктах. Наприклад, його додають в жувальні гумки, діабетичне печиво, в засоби для догляду за порожниною рота та горіхові пасти. Ксиліт активно всмоктується в кров, через що сильно виділяється інсулін. Це може призвести до зниження рівня цукру в крові.

Цибуля, часник та зелена цибуля.

Ці продукти шкідливі для собак. Якщо в м’ясі буде багато цибулі та часнику, не давайте його собаці.

Солоні снеки.

Від одної чипсини нічого не станеться, але від цілої упаковки собаці може стати погано. Тому, на цей випадок потрібно забезпечити їй доступ до питної води у великих кількостях.

Сире, необроблене м’ясо.

В сирому м’ясі може міститися кишкова паличка, сальмонела та багато інших шкідливих бактерій. Під час нарізання м’яса на шашлики, не залишайте його у вільному доступі для вихованця. В іншому випадку сире м’ясо може призвести навіть до загибелі собаки. Обов’язково, помийте руки після нарізання м’яса.

Виноград, родзинки та смородина.

Ці продукти можуть викликати ниркову недостатність. Найкраще запропонувати яблуко чи банан. Яблуко очистіть від насіння.

Смажена та жирна їжа.

Це дуже шкідлива їжа для собак. Через це у них може боліти живіт та виникнути панкреатит. Тому, не варто ділитися такими продуктами з улюбленцем.

Зіпсовані продукти та з пліснявою.

Їх не можна вживати нікому. Якщо у відрі для сміття є такі продукти, зробіть так, щоб собака не міг до них дістатися. Також, закривайте компостні ями.

Продукти, які краще не давати собаці, щоб не зашкодити йому