5 рослин, яким не місце у вашому домі. Чим саме вони можуть зашкодити

У кожного вдома стоять кімнатні рослини. Однак, деякі з них можуть бути небезпечними для здоров’я та життя людини.

Каладіум тропічний.

Дуже гарна квітка, але при цьому небезпечна. В рослині міститься оксалат кальцію, що може викликати подразнення шкіри, слизових оболонок та шлунково-кишкового тракту. Ця речовина міститься в листі, стеблах та коренях. Якщо торкнутися її або проковтнути, виникає печіння, набряк та блювота. Догляд за рослиною здійснюється в рукавичках. Справжня отрута для тварин.

Монстера.

Цій рослині не місце вдома. Вона, також, містить оксалат кальцію, який викликає токсичну реакцію. Якщо проковтнути шматок рослини, чекайте на оніміння, подразнення рота та глотки, набряку й втрати голосу. Монстера шкідлива для людей та тварин.

Аденіум.

Хоч рослина дуже гарна, краще не тримати її вдома. Вона дуже токсична, бо отрута проникає всередину навіть крізь шкіру. Сік рослини використовують в якості отрути в диких африканських племенах. Рана від стріли, просоченої отрутою, призводить до смерті.

Ятрофа.

Неймовірна на вигляд квітка, яка має яскраві квіти. Використовують її в якості живоплоту в Африці та Азії. Ятрофа токсична, бо в ній міститься фітоксин курцин. При ковтанні відбувається зневоднення, серцево-судинна недостатність та навіть смерть.

Гортензія крупнолистова.

Надзвичайно гарна квітка, яку часто вирощують вдома та на дачі. Однак, в ній містяться ціаногенні глікозиди, що призводять до отруєння. Виникає запаморочення, знижується артеріальний тиск та прискорюється пульс.

5 рослин, яким не місце у вашому домі. Чим саме вони можуть зашкодити