Полийте цим розчином помідори, щоб швидко почервоніли та були солодкі

В липні томати підживлюють востаннє, щоб вони направили енергію на формування плодів. Використовуйте фосфорно-калійні добрива, але в жодному разі не азот.

Мінеральні добрива.

В середині літа проводиться підживлення мінеральними добривами, що містять фосфор та калій. Найчастіше використовують гумат калію. На 10 літрів води додайте 1 ст. л. препарату. Обробка проводиться раз на 14-21 день до самого збору врожаю. Обробляйте помідори по вологому ґрунту, щоб розчин краще поглинався.

Народні засоби.

На початку липня томати підживлюють мінеральними добривами, в середині місяця проводять обприскування, а в кінці – підживлення органічними добривами.

Попіл.

На 10 літрів води додайте 1 склянку попелу та полийте помідори. Попіл, що не розчинився, насипте під кущі. Також, можна провести обприскування розчином попелу. На 3 літри води додайте 300 грамів попелу, кип’ятіть 30 хвилин та залиште настоюватися протягом 5 годин. Розведіть настій в 10 літрах води, процідіть та обприскайте рослини. Також, до розчину можна додати господарське мило.

Сечовини.

Це дуже популярне добриво. На 10 літрів води додайте 1 літр коров’яку, 20 грамів суперфосфату, 20 грамів сірчанокислого калію, 10 грамів сечовини, 10 грамів вапна та 2 грами мідного купоросу. Для низькорослих сортів томатів достатньо 1-1,5 літра розчину на кущ, а ліановидним кущам знадобиться по 2 літри на кущ.

Полийте цим розчином помідори, щоб швидко почервоніли та були солодкі