Дієві методи очищення витяжки від застарілого жиру

Кухонна витяжка допомагає видаляти запахи та жир з кухні. Однак, з часом на ній накопичуються жирні відкладення. Зовнішній вигляд приладу псується, а також, знижується ефективність.

Основною причиною появи жиру на витяжці є приготування страв із додаванням олії. Дрібні краплі жиру випаровуються та залишаються на поверхні витяжки. З часом утворюються шар жирного нальоту, який важко очистити звичайним способом.

Підготовка.

Перед чищенням вимкніть витяжку з розетки та зніміть деталі, які можна зняти. Фільтри, решітки та інші елементи чистіть окремо. Вживайте заходів безпеки – одягайте рукавички та накрийте робочу поверхню під витяжкою.

Методи чищення.

Застарілий жир можна видалити декількома способами.

Миючий засіб та сода.

Змішайте засіб для миття посуду з содою. Нанесіть пасту на поверхню та залиште на 15-20 хвилин. Протріть вологою ганчіркою та промийте водою.

Розчин оцту.

Змішайте оцет з водою в співвідношенні 1:1. Обприскайте забруднену поверхню та залиште на 10-15 хвилин й протріть губкою.

Знежирювач.

Придбайте професійний засіб для чищення. Він допоможе розчинити жир, але використовуйте його обережно.

Пара.

Скористайтеся пароочисником. Він пом’якшує жир, що допомагає з легкістю його видалити.

Лимонний сік або лимонна кислота.

Ці засоби теж допоможуть видалити жир. Нанесіть розчин лимонної кислоти або лимонний сік на брудні ділянки. Залиште на півгодини та промийте теплою водою.

Регулярно чистіть витяжку, щоб жирові відкладення не утворювалися. Найкраще чистити витяжку після кожного використання. Регулярно міняйте та чистіть фільтри. Вугільні фільтри слід замінювати, а металеві мийте в посудомийній машині або руками, з додаванням миючого засобу.

Дієві методи очищення витяжки від застарілого жиру