Чому темніє срібло, та чим його мити, щоб знову було гарне

Срібні прикраси часто темніють. Повернути їм привабливий вигляд не так просто. Причин почорніння срібла декілька. Слід знати, як з цим боротися.

Існує думка, що срібло темніє, коли у людини щось не так зі здоров’ям, але це хибна думка. Проблема в окисленні металу під час реакції з сірководнем.

Очистити срібло можна за допомогою одного дієвого методу. Підготуйте емальовану каструлю для кип’ятіння прикрас. Також, знадобиться алюмінієва фольга. Складіть в неї прикраси. Однак, прикраси з бірюзою, малахітом та іншим ніжним камінням кип’ятити не можна.

Нагрійте воду та додайте соду в розрахунку 2 ч. л. на 200 мл води. Після утворення бульбашок та піни, занурте у воду фольгу з прикрасами. Під час реакції фольга буде розчинятися та відновлювати срібло. Цим методом користуються реставратори.

Срібні прикраси залиште у воді на декілька хвилин. Чим сильніше забруднені, тим довго прикраси мають залишатися у воді. Сильно брудні прикраси можна кип’ятити протягом 5 хвилин. Потім дістаньте їх, промийте водою та дайте охолонути.

Чому темніє срібло, та чим його мити, щоб знову було гарне