Як правильно посадити троянди в кінці літа: поради для гарного росту

В серпні можна посадити різні троянди. Однак, саджанці не бюджетні, тому слід дотримуватися правил, щоб успішно їх посадити.

Спочатку слід оновити ділянку з трояндами. Нові сорти більш стійкі до складних умов, хвороб та погодних умов. Також, вони мають приємний аромат. Однак, іноді вони хворіють на чорну плямистість, плісняву та воду, не витримують екстремальних погодних умов й опадають. Також, вони не проходять відбір до розмноження. Не можна висаджувати троянди на те саме місце, попередньо не провівши оздоровлення ґрунту. Щоб посадити нові троянди на місце старих, слід вберегти їх від хвороби, що пригнічує ріст рослин та може знищити їх. Хвороба виникає через патогени та шкідників в ґрунті. Нові саджанці можуть цього не витримати.

Найкраще посадити саджанці на новому місці. Однак, за відсутності такої можливості, видаліть старі кущі, викопайте велику ямку та замініть ґрунт новим, викопаним з іншого місця. Приберіть каміння та бур’яни. До нового ґрунту додайте велику кількість компосту, перепрілого гною або торфу. Органіка почне розкладатися та збільшиться популяція триходерми. Полийте яму маточним розчином препарату з триходермою. Потім приготуйте розчин та замочіть в ньому корені саджанців.

Троянди добре ростуть в слабокислому ґрунті. Такий метод підживлення підвищує здатність троянд на виживання при посадці.

Висаджуйте троянди з щепленням на рівні поверхні ґрунту або трохи вище. Троянди з голими коренями вирощують у відкритому ґрунті. Їхня коренева система рівномірно розподіляється в контейнері, що спрощує посадку. При купівлі контейнерного саджанця, перед посадкою замочіть його в розчині триходерми або в звичайній воді на 4 години.

Якщо троянди були вирощені в контейнерах, їх можна висаджувати у відкритий ґрунт не одразу. Якщо їх викопали, а потім посадили в контейнер, потрібно замочити корені у воді та одразу посадити.

Для посадки обирайте сонячне місце, без протягів. Ґрунт слід готувати завчасно. Викопайте ямку діаметром вдвічі більше за діаметр коренів саджанця. Розпушіть ґрунт на дні, щоб кореням було легше проникнути в нього. Розташуйте рослину в центрі та розподіліть коріння. Потім покладіть палицю поперек лунки для перевірки місця щеплення. Воно має знаходитися на рівні ґрунту. Засипте яму ґрунтом та ущільніть. Зверху по ґрунту внесіть добриво для троянд та полийте. Після вкорінення кущів, проведіть підживлення. Після кожної весняної обрізки проводиться мульчування.

Як правильно посадити троянди в кінці літа: поради для гарного росту