Categories: Поради

Дешева, але ефективна підкормка для огірків. Допомагає збільшити врожай у кілька разів

Дріжджі — являють собою живу структуру, яка при попаданні в ґрунт, в результаті своєї багатогранної діяльності, активізує там корисні бактерії. Це призводить до того, що органічні речовини, які знаходяться в ґрунті, мінералізуються та стають більш доступними для засвоєння огірками.

Правда, на бідних ґрунтах користі від дріжджів буде небагато, бо вони є корисною добавкою тільки в разі добре заправленої органікою грядки. Дріжджі виділяють речовини, які стимулюють утворення коренів у рослин та інтенсивний ріст надземної частини, що призводить до швидкого розвитку огіркових кущів й прискорює їх період плодоношення. При цьому поліпшується й якість плодів, значно знижується кількість потворних екземплярів, а загальна врожайність зростає. Додатковою корисною дією дріжджів є посилення імунітету рослин, в результаті чого вони краще протистоять можливим захворюванням та примхам погоди. Однаково успішно діють дріжджі в теплиці та у відкритому ґрунті, хіба що в теплиці через відсутність холодних ночей вони діють трохи швидше.

Багато городників використовують дріжджові підгодівлі вже на стадії вирощування розсади. Але частіше перший раз дріжджі вносять під час пересадки розсади в грядку. Така підгодівля прискорює приживання розсади та дає поштовх інтенсивному росту коренів й стебел. Другу підгодівлю вносять через місяць-півтора, бо до цього часу дія внесених дріжджів вже закінчується. Як правило, це припадає на початок масового плодоношення. Наступні підгодівлі вносять з інтервалом в місяць. Разом, за сезон підгодовувати огірки дріжджами доводиться 3-4 рази. Якщо помітили, що зростання батогів сповільнюється, а рослини відчувають себе погано, можна спробувати екстрену підгодівлю.

Правила застосування дріжджових підгодівель.

Для приготування робочого розчину можна використовувати як сирі, так й сухі дріжджі. Індивідуальні розчини готувати зовсім не складно, але іноді потрібно додавати ще й цукор або молоко. Для приготування розчинів беруть трохи підігріту воду та велику ємність з урахуванням того, що при бродінні обсяг суміші може збільшитися в півтора рази.

Розчини можна приготувати за такими рецептами:

  • 100 гр. сирих дріжджів розводять в 1 л. теплої води, після чого розбавляють до 10 л. та через 3-4 години використовують для поливу рослин.
  • 100 гр. дріжджів розводять в 1 л. молока, через кілька годин розбавляють водою до 10 л. Такий розчин дуже ефективний, як для позакореневого підживлення, так й для поливу огірків.
  • 10 гр. порошку сухих дріжджів, 2 ст. л. цукру розводять в 1 л. води, настоюють добу, розбавляють в 5-6 разів та поливають рослини.

При приготуванні розчинів буде йти піна, тому ємність візьміть побільше.

У будь-якому випадку слід пам’ятати, що дріжджові розчини тривалому зберіганню не підлягають. Використовують їх в теплу погоду, по вологому ґрунту, а після ще раз поливають грядку чистою водою.

Додають дріжджі, також, в трав’яні настої, які часто використовують городники для підгодівлі. Для цього бочку на третину заповнюють бур’янами, додають 500 гр. дріжджів, батон та наливають трохи більше половини бочки води. Через 3 дні настій розбавляють в 10 разів та використовують для підгодівлі.

Recent Posts

Священники розповіли, що робити зі шкаралупою освячених на Великдень яєць

Як правильно утилізувати речі з православною символікою. 5 травня православні християни святкують Великдень. Багато хто…

17 часов ago

Чому потрібно засипати в пральну машинку лимонну кислоту, та яку користь це приносить. Поради сантехніка

Лимонна кислота допомагає вирішити серйозні проблеми, що можуть виникнути в пральній машині. Видаляти накип потрібно…

19 часов ago

Як відлякати вуличних котів від свого дому. 9 дієвих способів

Деякі способи допоможуть відлякати вуличних котів без шкоди для їх здоров'я та життя. Коти не…

19 часов ago

Терміни та правила посадки кабачків. Не будете знати куди подіти врожай

Кабачки невибагливі в догляді, але їх вирощування має певні нюанси. По-перше, їх слід своєчасно посіяти.…

2 дня ago

Три дієві способи відмити пожовтілий підвіконник. І не треба ніякої хімії

Пластикові підвіконня мити нескладно та вони довго залишаються чистими. Однак, з часом підвіконня жовтіють від…

2 дня ago

Головні правила застосування нітроамофоски в саду та на городі. Врожай буде кращим ніж у сусіда

Щоб плодові дерева давали гарний врожай, а квіти пишно цвіли, потрібно підживлювати культури нітроамофоскою. Добриво…

2 дня ago