Молитва до Господа Бога, яку потрібно промовляти кожному християнину перед сном

Кожен прожитий нами день – ніби  маленьке життя. У ньому відбувається і щось хороше і щось погане, досягнення і труднощі переплітаючись, дарують людині радість чи сум. І ввечері, коли людина підбиває підсумки прожитого дня, варто це зробити звертаючись до Бога. Адже молитовна розмова з Господом допомагає провести чіткіші межі між добром та злом, і визначитися з тим, що треба змінити або покращити у дні майбутньому.

Християни складають подяку Богу у вечірній молитві, за прожитий день, за все хороше і навіть погане, що у ньому було, за Господній захист і підтримку. Адже дякувати, навіть з точки зору психології – означає цінувати і дорожити тим, що маєш. Також у вечірній молитві людина висловлює щире каяття, за можливі погані думки, дії, чи якісь непорозуміння, що спіткали її у дні, що доходить свого завершення. І тим самим полегшує свою душу, частково знімаючи з себе тягар провини.

Тож вечірня молитва перед сном заспокоює та дарує надію на те, що завтра буде кращий день, сповнений Божої підтримки та захисту. Читати її потрібно в тиші та обов’язково налаштуватися – звільнити думки від усякого негативу та тривоги.

Молитва на ніч перед сном

Спочатку читається «Отче наш»

 «Отче Наш сущий на небесах, нехай святиться Ім’я Твоє, нехай прийде Царство твоє, хай буде воля Твоя, як на небі так, і на землі. Хліба нашого щоденного дай нам сьогодні, і пробач нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим та не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукавого. Бо твоє є Царство і сила і слава на віки віків.

 Амінь».

Молитва на ніч 

Всемилостивий Господи, підношу Тобі безмежну подяку, за все хороше, що було у сьогоднішньому дні. За усі благодаті і всі печалі, за радощі та за невдачі. І заради безмежної Твоєї слави  прийми усі Богоугодні мої справи та вчинки, молитви та смиренно витримані випробування. Бо я щиро та віддано поважаю образ Твій у кожній людині, та завжди намагаюся слідувати Твоїм заповідям. Даруй мені, всемогутній Боже, мирний та спокійний сон і благослови ніч, яка надходить. А я повік славитиму Твою безмежну ласку до мене, та щиро віритиму, що Ти мене чуєш, в ім’я Отця, Сина і Святого Духа. 

 Амінь!