Молитва за померлих батьків, яку потрібно промовляти кожному 30 вересня, в поминальну суботу

Молитви – немов невидимий оберіг, яким люди огортають себе, своїх близьких та рідних. Ми часто молимося до Бога  про здоров’я, мир, захист від усього злого, про духовні або матеріальні здобутки. Просимо у житті усього найкращого. Але треба не забувати, що наші померлі теж потребують такої молитви, підтримки та спомину. Особливо цього потребують наші близькі – наприклад батьки, які вже відійшли у кращий світ. Добра, щира молитва люблячої людини не залишиться непочутою милостивим Богом і подарує заспокоєння та благодать душі померлого. У нашій статті ми пропонуємо одну з таких молитов за померлими вашій увазі.

Молитва за померлих батьків

Господь наш, Ісус Христос!

Ти – Утішителю тих, що плачуть, Захиснику сиріт та Пристановище усіх скорботних. Зітхаючи і плачучи звертаюся я до Тебе: вислухай благання мене осиротілого, і не відверни Своє лице від моїх сліз і зітхань. Молю Тебе, Милосердний Господи, утіш мене у скорботі, бо розлучився з батьком моїм (ім’я) і/чи матір’ю моєю (ім’я), що породили і виростили мене, а душу (його, її), як таку, що вірила в Тебе і щиро надіялася на милість і прощення, прийми в Царство Небесне Твоє.

Змиряюся з волею Твоєю, яка забрала (його/її) від мене, і молю тебе не лишати (його/її) милості Твоєї і благосердя Твого. Знаю, Господи, що Ти, як справедливий Суддя, посилаєш кару Небесну за гріхи батьків, на дітей та онуків аж до четвертого коліна; але також знаю, що Ти даруєш милосердя Своє батькам, за молитви і праведне життя їх дітей, внуків та правнуків.

Щиросердно благаю Тебе, не посилай вічну кару померлому, що навічно житиме у моїй пам’яті, рабу Твоєму і моєму батькові/матері (ім’я), але прости йому всі вільні і невільні провини його, що міг вчинити він подумки, словами чи справами, свідомо чи несвідомо за життя свого земного,  милосердя і чоловіколюбності Твоєї ради, і молитвами Пречистої Богородиці і усіх святих даруй йому милість Свою і визволи від муки вічної.

Милостивий Отче, дай мені, на усі дні життя мого, вічну пам’ять про спочилого батька мого,  щоб довіку благати Тебе, Суддю праведного, в молитвах моїх, щоб дарував Ти йому життя у світлі, у місці прохолоди та спокою, разом із святими, там де нема ні смутку, ні хвороби ні зітхання.

Милосердний Боже! Благаю прийняти нині цю мою щиру молитву за раба Твого (ім’я), і дарувати йому нагороди Твої за побожність, християнські труди та турботи, бо він навчив мене щиро молитися Тобі, знати Тебе, лише на Тебе сподіватися у бідах, хворобах та скорботах моїх, та дотримуватися слова Твого і заповідей Твоїх. За моє духовне зростання, за щиросердні молитви, з якими  він звертався до Тебе про мене і за все добро, яке він вимолив у Тебе для мене, даруй йому Свою милість, пошли Свою благодать та радість у Царстві вічному Твоєму.

Бо знаю, що Ти – Спаситель наш, чоловіколюбний, щедрий та милостивий. Ти заспокоїш та подаруєш радість вірним рабам Твоїм, і Тобі посилаємо славу разом з Отцем і Духом Святим нині і повсякчас, і на віки віків.

Амінь.