Categories: Поради

Підживлення моркви та буряка у липні. Яке добриво вносити, щоб мати великий врожай

Більшість городників жаліються на не смачні овочі, попри щедрий врожай. Тому, пропонуємо розглянути способи, якими можливо підняти рівень цукру у буряка та моркви.

Корисне удобрення.

 Ні в якому разі, не потрібно закладати гній на ділянку під буряк й моркву. Від цього овочі мають присмак йоду, вони змінюють форму та колір.

Робити висадку такої культури необхідно на відкритому сонячному місці та дотримуватися терміну сівозміни. Через 3-4 роки дозволяється повторна посадка коренеплодів.

Горох, капуста, картопля рання, огірки й цибуля можуть служити в якості попередників цих культур. Завдяки їхньому ранньому збору, лишається тільки удобрити й розрихлити землю.

Кислість землі можливо усунути завдяки вапняній суміші, щоб потім посадити смачні буряки та моркву. Отже, удобрювати необхідно восени під час перекопування ґрунту. Для цього візьміть 0,3-0,5 кг. вапна на 1 кв. м., з регулярним внесенням — одноразово в 6-8 років.

Способи підвищення цукристості  коренеплодів.

Підгодовувати буряк й моркву потрібно в середині літа, в процесі утворення овочів. Для приготування мінерального добрива потрібно 30-40 грамів нітроамофоски приблизно на 10-12 л. води. На початку підживлення необхідно полити земельну ділянку чистою водою, а вже потім добривом між рядками в розрахунку 2-3 л. на 1 кв. м.




Ці коренеплоди підгодовують марганцем й бором, в якості мікродобрива, яке підіймає рівень цукру. Робити такий розчин необхідно у співвідношенні 1:10, додати по 1 ч. л. бору та марганцю у відро води. Потрібно поливати міжряддя по 2 л. розчину на 1 кв. м., попередньо поливши ґрунт чистою водою.

Деревний попіл — це живильний концентрат магію, калію, фосфору, марганцю й інших макро та мікроелементів. Попіл додають до ґрунту в невеликій кількості, всього 0,5 склянки на 1 кв. м., змішують з землею та поливають водою.

Всім відома кухонна сіль, якою удобрюють буряк, процедуру живлення проводять 3 рази за сезон. Можна зробити таку суміш, додавши 1 ст. л. повареної солі й 1 склянку деревного попелу у відро води. Стандартні затрати 5 л. суміші на 1 кв. м. ділянки.




В кінці літа грядки з морквою удобрюють бором. Для розчину беруть 1 л. гарячої води, досипають туди 1 ч. л. борної кислоти, перемішують до повного розчинення й виливають у відро з водою.

Для того, щоб моркву не пошкодила морквяна муха й вона не була гіркою, необхідно посипати міжряддя тютюновим пилом.

Recent Posts

Слимаки самі лізуть на цей запах. Швидкий та дієвий спосіб позбутися шкідника

Дачники, обов'язково, приймають заходів проти шкідників, бо вони завдають сильної шкоди культурам. Найпростіший варіант -…

3 часа ago

Для чого у яблуню вбивати старий цвях, та як правильно це робити

Садівники нерідко вирощують яблуні на своїх ділянках. Однак, цей процес вимагає терпіння, щоб отримати соковиті…

3 часа ago

Чому у полуниці чорніє цвіт, та що робити, щоб не залишитись без врожаю

Іноді на полуниці можуть чорніти квіти. Не кожен городник знає, чому це відбувається. Почорніння та…

6 часов ago

Якої погоди слід очікувати на Великдень. Цього усі так довго чекали

Після Великодня відчутно похолодає На більшій частині території України у першій половині тижня погоду визначатиме…

1 день ago

Соковита та смачна шинка на свята. Рецепт приготування, простий та швидкий

Будь-яка господиня хоче здивувати гостей різними стравами на столі. Тому, пропонуємо приготувати апетитну шинку з…

1 день ago

Консервація редиски: три рецепти смачної заготовки на зиму

Навесні на полицях магазинів з'являється редиска. Це овоч, який першим з'являється після зими. Однак, в…

1 день ago