Три ключі, які допоможуть вам вистояти за будь-яких обставин

Нещодавно я міркувала про людину, якою захоплююся — вона стійка, надійна і тверда, як камінь. Не в тому сенсі, що Керол не має емоцій — звичайно ж, у неї є емоції. Я маю на увазі, що, які б труднощі не зустрічалися їй на життєвому шляху, віра її тверда, а душа випромінює спокій. Ось це дар!

І ось коли я міркувала про впевненість і захист, Господь нагадав мені про цей уривок із Єремії 17: 7-8:

«Щасливий чоловік, який на Господа вповає і чия надія в Господі. Він, немов дерево, посаджене над водою, що до потоку простягає своє коріння; як прийде спека, воно не боїться, і листя його зеленіє; під час посухи йому байдуже, воно не перестає родити»

Життя часом може бути неприємним. Воно часто здається жорстоким і несправедливим. Як нам залишитися глибоко вкоріненими, щоб, незалежно від труднощів на нашому життєвому шляху, бути стійкими і впевненими в Божої доброти і любові, які не були сповнені неспокою і ніколи не перестають приносити плоди? Це питання на мільйон!

Три ключі, які допоможуть вам вистояти

Пам’ятайте, це шлях довжиною в життя.
По цей бік небес ми не досягнемо досконалості. Часом сатана буде спокушати вас сумніватися в Божій доброті. Замість того, щоб карати себе і дивуватися, «чому я не можу довіряти Богу більше?», щиро виливайте своє серце Господу і висловлюйте те, в чому вам складно довіряти Йому. Нагадуйте собі про істини щодо характеру Бога. Згадайте, як Він був вірний у минулому. Навіть у найбільш стійких Божих святих були моменти, коли вони задавалися питанням: Невже Бог забув мене?



Вишиковуйте практики, які підтримують вашу довіру Богу.
Духовні дисципліни — це саме дисципліни. Такі практики, як читання Біблії, молитва, поклоніння, спокій і мовчання є частиною формування нашого ходіння з Богом. Точно так же, як нам потрібні фізичні вправи для нарощування м’язів, нам потрібні і духовні вправи для нарощування довгостроковій витривалості. В якому б життєвому періоді ви не перебували, духовні дисципліни будуть зміцнювати силу і впевненість у Божій доброті.

Шукайте когось, кого ви зможете підбадьорювати. 
Часто, коли ми проходимо випробування, ми ізолюємо. Це помилка. Просто кожен день шукайте людину, яку могли би підтримувати. Може це буде виглядати як покупка продуктів сусідові або допомога молодій мамі з її малюком. Це може бути написання записки, яка підбадьорить або відправте повідомлення в Facebook. Справа в тому, що плідне життя не означає, що ви повинні робити щось незвичайне. Плідне життя — це коли ви підтримуєте інших!

Переклад Наталії ПАВЛИШИН