Вечірні молитви під час Великого посту. Обов’язково читайте їх кожний вечір

Великий піст – час молитов, але в силу того, що вдень люди рідко можуть дозволити собі помолитися, доводиться робити це ввечері. Вечірні молитви – найважливіші.

Молитви на сон грядущий і з ранку завжди були і будуть найбільш важливими для будь-якого християнина. Священнослужителі наголошують, що незалежно від того, є зараз піст чи ні, потрібно читати такі молитви вдома.

Особливості молитов у Великий піст

Великий піст – час покаяння. Молитви в храмі не співаються, а читаються. Без молитов піст перетворюються в просте утримання від їжі. Пісне меню повинно хвилювати вас лише в другу чергу. Спочатку потрібно навчитися налаштовувати себе на молитву.

Ці молитви більше прохальні, а не подячні, тому що Великий піст – час важкий. Кожен повинен знайти в собі якусь ваду сам і викорінити її, виправити. Хтось кидає палити, хтось – пити aлкoгoль, а хтось – вести неправильний спосіб життя в цілому. Звички тим і нeбeзпечні, що вони дуже важко викорінюються. Тут вам на допомогу прийдуть вечірні молитви під час Великого посту.

Вечірні молитви на кожен день

Ви можете читати «Отче наш». Це найвідоміша і найсильніша молитва, яка зрозуміла всім і кожному. Вивчити її простіше простого, так що можна почати саме з неї. Вам не потрібно дивувати когось багатогодинним читанням молитов перед сном. Досить вимовити молитву від чистого серця. Господь обов’язково почує вас, якщо ви будете з ним щирими.

Ось ще хороші молитви для Великого посту, які цілком зрозумілі за своїм змістом:

«Господь мій, Всевишній Батько і чоловіколюбець. Допоможи мені позбавитися від зневіри, від веселощів зайвого і від будь-якого гріха, що може душу мою затемнити. Дай мені, рабу Твоєму, сили і терпіння, щоб позбутися від скверни і стати краще. Прости мені гріхи і провини мої вільні й невільні».

«Очисти мене, Господи, від думок гріховних, яко же хочу я стати ближче до Тебе, стати схожим на Тебе, Царю наш небесний. Будь же милостивий до рабів, що до сім’ї моєї і близькиx моїx».

«Дозволь мені, Господи, увійти в Царство Небесне, позбутися гріхів моїх, щоб Ти дозволив мені бути поруч з Тобою. Стpaшний Суд ми очікуємо, пам’ятаємо про те, що чекає нас, грішних і недостойних рабів Твоїх. Будь милосердний до нас, допоможи пiст пережити і стати чистішим. Амінь».

Кожна молитва – це звернення до Вищих Сил, тому підбирайте молитви за настроєм. Кожна людина повинна шукати в молитвах порятунок або висловлювати подяку. Багато священнослужителів відзначають той факт, що не варто читати молитви, якщо ви не налаштовані. З іншого боку, не буває таких моментів у житті, коли нам нічого не потрібно і ми не вдячні за якісь подарунки долі. Великий піст – це час, коли потрібно молитися частіше, але для цього необхідне бажання. Шукайте для себе приводи, щоб прочитати молитву ввечері після роботи, в спокійній обстановці.