Велике прибирання перед Великоднем. Що можна та не можна робити в останній тиждень

Тиждень перед Великоднем дуже важливий. В цей час потрібно очистити свою оселю та душу від негативу й зустріти велике свято з новими сподіваннями. В цей час можна змінити своє життя на краще та віднайти душевний спокій. Тому, пропонуємо дізнатися, як краще провести кожен день страсного тижня.

Великий Понеділок.

В цей день найкраще займатися зовнішніми роботами по господарству та закупом корму для домашніх тварин. Це може бути майстрування зламаних речей та меблів, фарбування, шпаклювання й очищення домівки від непотребу. Також, варто спорожнити та гарно помити холодильник.

Великий Вівторок.

В цей день господині займаються пранням, прасуванням, миттям всієї оселі, чисткою килимів та покупками нових рушників для свята.

Господарі ж рано вранці напоюють худобу чистою водою, щоб тварини мали міцне здоров’я.



Велика Середа.

В цей день господині закінчують з прибиранням в оселі та відправляються в супермаркет або на базар за продуктами до свята. Також, можна попрацювати на присадибній ділянці за потреби.

В церкві віряни освячують сіль й ввечері накривають стіл з дванадцяти пісних страв в шану апостолам.

Щоб мати міцне здоров’я на весь рік, потрібно покласти мило на порозі, а в четвер ним помитися.

Великий Четвер.

В цей день можна закінчувати прибирання, але робиться це до полудня.

Рано вранці віряни читають молитву та миються. Якщо це в сільській місцевості, то воду виливають на вулицю.

Освячену сіль у чистий четвер розсипають по підлозі та вимітають, щоб повністю очистити оселю від негативу.

В цей день можна поминати загиблих та потурбуватися про їх могили.

Суворо заборонено позичати або брати в борг гроші в такий день.

Ввечері господині займаються випіканням пасок та фарбуванням яєць до свята.



Велика П’ятниця.

Цей скорботний день необхідно присвятити молитві та суворому посту. Заборонено щось робити, розважатися та активно проводити час.

Велика Субота.

В цей день займаються прикрашанням оселі та прибиранням на цвинтарі. Не можна позичати ніякі речі, однак відмовляти потрібно вічливо. На протязі дня потрібно молитися, каятися у своїх гріхах перед богом та просити пробачення.

Господині займаються приготуванням страв на свято, щоб накрити багатий стіл та порадувати родину після довгого посту.