Домашні способи, які виведуть жирну пляму з одягу і не залишать слідів.

Досить часто трапляється, що на улюбленій речі з’являється жирна пляма. У випадку з дитячим одягом ця проблема посилюється — твоє чадо легко здатне «заплямувати» шкільну сорочку, а малюки-дошкільнята взагалі можуть щодня «приносити» додому жирні плями на штанях або футболках.

Є кілька домашніх способів, які допоможуть впоратися з жирними плямами на одязі.

Перш за все, потрібно запам’ятати: набагато легше виводити свіжі плями. Чим раніше почати боротьбу із забрудненням, тим більше шансів повернути речі первозданний вигляд. Не відкладайте прийняття термінових заходів, а займіться плямою якомога швидше.

Якщо пляма свіжа — гарненько посипте її сіллю та потріть нею забруднене місце. Після цього потрібно запрати річ за допомогою будь-якого засобу для посуду. Налийте його на суху пляму, ретельно потріть та залиште на годинку. Після закінчення цього часу вже можна випрати річ у звичайному пральному порошку.



Буває, що річ спочатку була випрана, а після цього вже було виявлено підступну масну пляму. В цьому випадку краще відразу застосувати будь-який засіб для виведення плям. Тільки перед цим потрібно уважно прочитати інструкцію до нього, щоб не зіпсувати річ остаточно.

Якщо річ не відноситься до тонких та делікатних тканин, можна спробувати замочити місце з плямою в міцному сольовому розчині: пів склянки солі на 5 л крутого окропу. Через пів години можна випрати річ з пральним порошком, як зазвичай.

Застарілу масну пляму можна спробувати вивести за допомогою гліцерину. Нанесіть його на пляму та залиште хвилин на 30, після чого протріть місце з плямою за допомогою шматочка марлі. До речі, цим способом можна виводити й плями від вина, чорнила та іржі.



Якщо жоден з перерахованих способів не спрацював або пляма знаходиться на тонкій делікатній речі, краще віднести її в хімчистку. Там з цією проблемою точно впораються.