Чи слід підживити троянди восени, щоб в наступному році вони гарно квітнули

Настала осіння пора й час для підживлення улюблених троянд. Ці гарні квіти зігрівають серця та душу все літо, тому потрібно їм за це віддячити.

Правила правильного підживлення троянд.

Спочатку огляньте листочки, щоб там не було павутинного кліща. Якщо він там є, то необхідно обробити квіти Фітовермом або Санмайтом. Повторіть обробку через два–три тижні.



Профілактика не зашкодить трояндам, а лише піде на користь, навіть якщо вони добре виглядають. Обробіть їх такими препаратами як Топаз, Ридомір гольд, Актеллік або Енжіо. Обробляти квіти необхідно вранці або ввечері, у суху погоду.

Добрива для троянд:

  • Візьміть 10 літрів води, 10 грамів монофосфату калію, перемішайте та полийте розчином кожен кущ.
  • Візьміть 10 грамів сірчанокислого калію, 25 грамів суперфосфату та 2 грами борної кислоти. Змішайте с десятьма літрами води та проведіть полив.
  • Візьміть 30 грамів калімагнезії, розподіліть засіб під кущем та добре полийте рослину.




Біля троянд необхідно ретельно все прибирати. Також, можна взяти компост та посипати його під кущі. Він буде поступово розкладатися та повільно давати корисні речовини й підживлювати рослини всю зиму. Обов’язково, розпушіть ґрунт, де ростуть квіти, але робити потрібно обережно, щоб не зачепити коріння. Підгодуйте кущі та не забудьте трохи прикопати їх землею. За потребою полийте троянди, але якщо осінь дощова, робити цього не потрібно.