Зробіть так із трояндами восени, щоб не померзли зимою

Троянди потребують укриття на зиму, щоб в наступному році пишно квітнути. Однак, правильно вкрити рослину не просто, бо укриття може бути надто теплим та герметичним, від чого пріють стебла. Або недостатньо теплим, через що троянди замерзають, а стебла ламаються при пригинанні для укриття.

Однак, є спосіб вирішити проблеми. Знадобиться підгодівля на основі бюджетних та доступних інгредієнтів.

Марганцівка.

Марганець допомагає накопичувати цукри в гілках, завдяки чому вони стійко переносять несприятливі умови та зниження температури. Також, це допоможе пагонам стати еластичніше, таким чином буде легше пригнути їх до землі та не зламати. Однак, щоб досягти таких результатів, просто розчинити марганцівку в воді та полити розчином рослини не вийде. Адже форма препарату не дозволяє засвоювати марганець. Він лише накопичується в ґрунті, що негативно впливає на хімічний склад.

Для приготування правильної підгодівлі знадобиться розчинити 10 гр. перманганату калію в 1,5 л води та додати 0,5 л 9% оцту, а потім поступово додати перекис водню. Ємність повинна бути об’ємною, щоб залишилось місце для хімічної реакції. Додавайте перекис, поки розчин не стане прозорим й для цього 200 мл вистачить.

Після перелийте розчин у відро та доведіть до 10 л. звичайною водою. На один кущ знадобиться 0,5 л. Для великого можна використовувати 1 л. Потім полийте звичайною водою, щоб допомогти марганцю потрапити глибше в ґрунт.

Підгодівля проводиться за 2-3 тижні до укриття.

Також, підгодівля підійде для інших рослин, що погано переносять зиму.