Коли саме потрібно викопувати цибулю, щоб довго зберігалася і не гнила. Головні ознаки зрілості

Зазвичай, цибулю потрібно викопувати через 70-80 днів після посадки у відкритий ґрунт. Це приблизно друга половина липня – початок серпня, в залежності від сорту цибулі.

Також, зрозуміти, що цибуля дозріла можна по зовнішнім ознакам самої рослини.

Отже, зріла цибуля має суху та тонку шийку, яка набуває жовтуватого кольору. Її довге пір’я починає лягати на землю та жовтіє. Також, ознакою зрілості цибулі є сухе лушпиння, яке добре та швидко відокремлюється.

Як правильно викопати цибулю, щоб вона довго зберігалася.

За 14 днів до збору врожаю необхідно припинити полив цибулі.

Викопувати цибулю потрібно в суху безхмарну погоду за допомогою вил. Робити це потрібно обережно, щоб не пошкодити або відірвати бадилля.

Якщо, після викопування, на цибулі залишився ґрунт, ні в якому разі не можна її бити одна об одну, бо такі удари призведуть до пошкодження та загнивання цибулин. Необхідно просто прибрати вручну зайвий ґрунт з цибулі.

Викопану цибулю потрібно розкласти одним шаром на землю, залишити її підсихати на цілий день, періодично перевертаючи. Після цього, потрібно зібрати сушену цибулю, віднести її в добре провітрюване приміщення та залишити там на 7-10 днів. І тільки потім, врожай перенести на постійне місце зберігання.

Коли саме потрібно викопувати цибулю, щоб довго зберігалася і не гнила. Головні ознаки зрілості