Categories: Поради

Підживлення огірків – запорука врожайності. Народні методи, які реально працюють.

Підживлення огірків – запорука врожайності. Для цих цілей використовуються мінеральні та органічні добрива. Підживлення починається з початком плодоношення, періодичність раз в 7-10 днів. Поживний розчин вноситься під рослина навколо стебла і ніяким чином не повинен потрапити на листя. Якщо це сталося, листя необхідно обполоснути. Також необхідно провести полив до підгодівлі і відразу після нього.

Для збільшення плодоношення можна провести додаткове штучне запліднення квітів. Для цього використовуємо м’яку пензлик. З її допомогою пилок з однієї квітки переносимо на інший. Також збільшення плодоношення сприяє видалення старих, хворих листя і плодів.

Народні методи позакореневого підживлення огірків

Як підгодувати огірки дріжджами

Одне з дієвих добрив, які можна приготувати в домашніх умовах, це хлібопекарські дріжджі. Одну пачку дріжджів потрібно розчинити в 10 л води і настояти 3 доби в теплому місці. Раз в день підгодівлю слід помішувати.

Вносити таке добриво краще всього після поливу огірків. На один кущ має припадати по 0,5 л підгодівлі. Дане добриво не тільки стимулює ріст огірків, але і захищає їх від шкідників. Тільки візьміть на замітку, що таку підгодівлю не слід проводити більше 2-3 разів за сезон.



Щоб дріжджі спрацювали, підгодовувати ними огірки рекомендується після того, як ґрунт на ділянці прогріється

«Зелене добриво».

На стан рослин сприятливо діє настій із зброджених бур’янів, розведений у воді. Це добриво нерідко називають «зеленим».
Готують його так: стару бочку наповнюють соковитими бур’янами (кропивою, лопухами, мати-й-мачухою, кульбабами, осотом, лободою), траву заливають водою доверху, ємність закривають кришкою і залишають приблизно на 2 тижні. При цьому рідину щодня помішують. Через 2 тижні настій розводять водою в пропорції 1:20 і обприскують ним листя огірків.
Таке добриво можна застосовувати для позакореневого підживлення будь-яких овочевих культур.

Позакореневе підживлення сіном.

Для цього пріле сіно заливають водою з розрахунку 1: 1 і настоюють протягом двох діб. Отриманою рідиною огірки обприскують 3 рази за сезон з інтервалом в тиждень.Така підгодівля не тільки подовжує період вегетації огірковим пагонам, а й захищає рослини від борошнистої роси.

Позакореневе підживлення попелом.

Під час плодоношення корисно обприскувати огірки попільним розчином. Попіл багатий калієм, тому може застосовуватися замість підгодівлі марганцевокислим калієм. Розчин готують наступним чином: 1 склянку попелу розчиняють в 10 л води і настоюють добу. Після чого рідину ретельно перемішують і проціджують, щоб осад від попелу не забив розпилювач.



Підживлення огірків цибулевим лушпинням

Добриво з цибулевого лушпиння добре тим, що його можна використовувати як для кореневого, так і для позакореневого підживлення. При цьому обприскування і полив огірків настоєм лушпиння цибулі — це не тільки повноцінне підживлення, але і захист від хвороб.

Даний настій готується з 20 г лушпиння і 5 л теплої води. Суміш повинна настоюватися протягом 4 днів, після чого її слід процідити. Така підгодівля корисна не тільки огіркам, але й багатьом іншим овочевим культурам, зокрема, томатам.

Recent Posts

Рецепт смачного домашнього сальтисону. Справиться кожна господиня

Сальтисон – це дуже смачна закуска, що підійде до будь-якого столу. Готується легко та виходить…

2 часа ago

Як видалити жовті плями з ванни за допомогою цього простого засобу. Господиням на замітку

Через вапняний наліт змінюється колір навколо ванни. Жовті плями створюють відчуття забрудненості. Не всім вдається…

14 часов ago

Для чого заморожувати огірки, та як правильно це робити

Після заморожування огірки вже не такі хрусткі, але ними можна прикрашати страви. В огірках міститься…

14 часов ago

Жоржини будуть гарно та пишно квітнути: коли садити та як правильно доглядати

Щоб клумбу прикрашали гарні квіти, слід дотримуватись термінів посадки, обрізки та викопування квітів. Жоржини висаджують…

15 часов ago

Яєчна шкарлупа на городі: як правильно її використовувати, щоб отримати гарний врожай

Яєчна шкаралупа може стати гарним добривом для листового салату, цибулі, квітів, моркви, смородини та вишні.…

2 дня ago

4 добрива для полуниці, які потрібно вносити під час цвітіння

В полуниці міститься багато вітамінів. А ще, вона дуже смачна та соковита. Щоб зібрати щедрий…

2 дня ago